Četrta lokacija

"Napovedane neslutene potrebe": Bolnišnico dr. Petra Držaja "predali" covid pacientom

L.K.
25. 10. 2020, 13.13
Posodobljeno: 25. 10. 2020, 13.29
Deli članek:

Potrebujejo dodatne kapacitete.

Bobo
Bolnišnica dr. Petra Držaja (fotografija je arhivska)

Predstojnica Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana Tatjana Lejko Zupanc je sredi tedna dala vedeti, da se klinični center pripravlja na odprtje dodatnih kapacitet. Takrat je dejala, da to pomeni vzpostavitev intenzivnih postelj na infekcijski klini in odprtje dodatnega oddelka na ortopedski kliniki. Dejala je tudi, da se tudi v Bolnišnico dr. Petra Držaja.

»Zaradi napovedanih neslutenih potreb kapacitet z današnjim dnem za potrebe COVID pacientov predajamo četrto lokacijo, to je Bolnišnico Petra Držaja v Šiški,« so danes sporočili iz UKC Ljubljana in dodali, da dela ter organizacija prostorov za varno obravnavo pacientov že potekajo.

Več kot 500

Kot smo poročali, je število okužb na včerajšnji dan preseglo številko 500 – hospitaliziranih je bilo 508 oseb, 71 jih je potrebovalo intenzivno nego. Iz bolnišnic je bilo odpuščenih 23 bolnikov.

Nenujni posegi

V petek so v ljubljanskem kliničnem centru soglasno sprejeli sklep, da za dva tedna zaustavijo elektivno dejavnost. Še naprej bodo izvajali urgentne, nujne in zelo hitre obravnave, brez omejitev pa bodo obravnavali onkološke bolnike, nosečnice in porodnice. Na pediatrični kliniki bodo dejavnost omejili "po presoji stroke".