Vlada razmišlja

Podjetjem, ki so utrpela največjo škodo, tudi do 100.000 evrov državne pomoči?

R.T.
21. 10. 2020, 19.59
Posodobljeno: 21. 10. 2020, 20.00
Deli članek:

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je danes prek twitterja sporočil, da vlada proučuje tudi možnost neposredne denarne pomoči gospodarstvenikom.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Epidemija novega koronavirusa, predvsem posledično zapiranje različnih sektorjev in ustavljanje javnega življenja, s čimer želi vlada zajeziti hitro širjenje virusa, močno klesti po prihodkih slovenskih podjetij. Na odgovor na vprašanje, kakšne bodo končne posledice za gospodarstvo, bo treba še kar nekaj časa počakati, a že zdaj je znano, da številna podjetja v nekaterih sektorjih komaj shajajo.

Kot je danes zvečer na twitterju sporočil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, vlada razmišlja tudi o možnosti, da bi tistim, ki so v primerjavi z letom 2019 utrpeli upad dejavnosti v višini najmanj 75 odstotkov, na pomoč priskočili z neposredno finančno injekcijo, in sicer v višini 10 odstotkov lanskih prihodkov z zgornjo mejo 100.000 evrov. 

"Porast epidemije=večje težave podjetij. Na ministrstvu gospodarski razvoj in tehnologijo preučujemo možnost, da bi gospodarstvenikom, ki so utrpeli upad dejavnosti 75% glede na lani, pomagali z 10% lanskih prihodkov (ob omejitvi 100.000€), kar bi služilo ponovnemu zagonu poslovanja po epidemiji," je zapisal minister.