Epidemija novega koronavirusa, predvsem posledično zapiranje različnih sektorjev in ustavljanje javnega življenja, s čimer želi vlada zajeziti hitro širjenje virusa, močno klesti po prihodkih slovenskih podjetij. Na odgovor na vprašanje, kakšne bodo končne posledice za gospodarstvo, bo treba še kar nekaj časa počakati, a že zdaj je znano, da številna podjetja v nekaterih sektorjih komaj shajajo.

Kot je danes zvečer na twitterju sporočil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, vlada razmišlja tudi o možnosti, da bi tistim, ki so v primerjavi z letom 2019 utrpeli upad dejavnosti v višini najmanj 75 odstotkov, na pomoč priskočili z neposredno finančno injekcijo, in sicer v višini 10 odstotkov lanskih prihodkov z zgornjo mejo 100.000 evrov. 

"Porast epidemije=večje težave podjetij. Na ministrstvu gospodarski razvoj in tehnologijo preučujemo možnost, da bi gospodarstvenikom, ki so utrpeli upad dejavnosti 75% glede na lani, pomagali z 10% lanskih prihodkov (ob omejitvi 100.000€), kar bi služilo ponovnemu zagonu poslovanja po epidemiji," je zapisal minister.