Veter se požvižga na virus

FOTO: Po delih Slovenije lomastil močan veter, padala so tudi drevesa

S.R.
21. 10. 2020, 17.37
Posodobljeno: 22. 10. 2020, 07.53
Deli članek:

Vreme se na nadležni virus ne ozira in tako kot on tudi ne izbira, tako smo bili danes priča klasičnim jesenskim razmeram, ki jih je v delih Slovenije popestril močan veter.

PGD Majšperk
Vetrolom v Majšperku.

Zaradi vetrovnih razmer so morali v roke znova pljuniti gasilici. Že opoldne so morali v naselju Majšperk razžagati drevesi, ki ju je na cesto podrl močan sunek vetra. Cestišče so tudi počistili. Nekaj minut pred 14. uro je nato drevo padlo na cesto Spodnji Velovlek–Podvinci v občini Ptuj. Ukrepali so gasilci PGD Podvinci, poroča Uprava za zaščito in reševanje.

Ob 14.36 uri sta drevesi pred vetrom klonili v naselju Koračice v občini Sveti Tomaž. Z njima so opravili gasilci PGD Koračice. Malo po 16. uri se je nato drevo podrlo na vodnike telefonske napeljave v naselju Ostenk v občini Trbovlje. Krivec? Veter. Drevo je tudi popolnoma zaprlo lokalno cesto. Posredovali so gasilci PGD Trbovlje, ki so ob pristnosti dveh dežurnih delavcev Telekoma drevo podrli, razžagali, odstranili s cestišča in omogočili promet. Na kraju je bila prisotna tudi policija, še poroča Uprava za zaščito in reševanje.

Ob približno 16.30 uri je nato v naselju Straže v občini Lenart veter odpihnil slemenjake na strehi stanovanjske hiše. Gasilci PGD Selce so slemenjake pritrdili nazaj. Nekaj minut pred 17. uro je nato v Markovcih močan veter poškodoval del pločevinaste strehe na cerkvi. Na pomoč delavcem krovskega podjetja so priskočili gasilci PGD Markovci.

Kako kaže?

Ponoči bo po napovedih meteorologov Agencije RS za okolje sicer zmerno do pretežno oblačno, ponekod na vzhodu pa bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, v severni Sloveniji okoli 3 °stopinje Celzija. Jutri bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije pretežno oblačno, drugod bo večinoma sončno. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21 stopnji Celzija.

Meteo.si
Vetrovne razmere.

V petek bo zmerno do pretežno oblačno, v Posočju lahko pade kakšna kaplja dežja, več sonca pa bo na vzhodu države. Še naprej bo pihal jugozahodnik. V soboto bodo krajevne padavine prehodno zajele večji del Slovenije, ob morju bo lahko tudi zagrmelo. Padavin bo več na zahodu, napovedujejo pri agenciji Arso.