V ponedeljek v Trebnjem, včeraj v Brežicah in Metliki

Incidenti v zdravstvenih ustanovah na Dolenjskem se vrstijo: vinjena mladeniča kršila odlok in vpila na zaposlene, odvzeli so jima prostost

R.T.
21. 10. 2020, 09.27
Posodobljeno: 21. 10. 2020, 09.31
Deli članek:

V ponedeljek v Trebnjem, včeraj v Brežicah in Metliki.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Spomnimo: 

V ponedeljek popoldne je v zdravstvenem domu v Trebnjem 85-letni moški »z dlanjo po hrbtu udaril uslužbenko in zapustil kraj dogodka.« 85-letnika so že našli, zoper njega pa bodo primerno ukrepali.

Kot da to ne bi bilo dovolj, je včeraj prišlo še do dveh incidentov v dolenjskih zdravstvenih ustanovah.

V Brežicah ...

Policiste so okoli 13. ure poklicali na pomoč iz brežiške zdravstvene ustanove. 19-letni kršitelj, ki je pregloboko pogledal v kozarec, je poskušal vstopiti brez zaščitne maske, kar mu zaposleni niso dovolili. Kršitelj je začel vpiti, pomiril se ni niti po prihodu policistov. Možje v modrem so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog, zaradi neupoštevanja vladnega odloka pa podali predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

... in v Metliki

Okoli 23. ure so zaradi pijanega mladeniča, ki je grozil zdravstvenemu osebju, posredovali tudi metliški policisti. Ugotovili so, da je 22-letnik pred zdravstveno ustanovo v Metliki vpil na zaposlene, jih žalil in jim grozil. Tudi on se po prihodu policistov ni želel pomiriti, metliški policisti so ukrepali tako kot brežiški kolegi.

22-letnika bodo zaradi groženj ovadili na tožilstvo in zaradi neupoštevanja vladnega odloka obrazne maske podali predlog pristojnemu prekrškovnemu organu, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.