Trebnje

V zdravstveni dom vstopil brez maske in mlado medicinsko sestro lopnil po hrbtu

C.E.
20. 10. 2020, 13.43
Posodobljeno: 20. 10. 2020, 14.20
Deli članek:

Incident se je zgodil včeraj popoldne v zdravstvenem domu v Trebnjem.

Dolenjeski list
Zdravstveni dom nima sicer nič z dodeljeno kaznijo, vendar tega moški ni želel razumeti.

Novomeška policija je potrdila, da je 85-letni moški »z dlanjo po hrbtu udaril uslužbenko in zapustil kraj dogodka.« Nesramneža so že našli. Zoper njega bodo primerno ukrepali.

O natančnem poteku dogodkov poroča Dolenjski list. Kaj je razbesnelo starejšega gospoda, ki se ni obnašal kot gospod? Direktorica Zdravstvenega doma Trebnje Vera Rozman je za Dolenjski list povedala, da je moški »na avtomobilu dobil obvestilo o prekršku zaradi napačnega parkiranja s strani občinskega redarstva (ni označil uro prihoda).« Ko je bil pri vhodu v zdravstveni dom, ga je poskušala medicinska sestra pomiriti, »celo ven je šla z njim, če bi bil redar še na parkirišču, da bi z njim urejali zadeve,« je razložila Rozmanova.

»Gospod se je za njo nato še enkrat vrnil v ZD, odložil obvestilo o prekršku, po hrbtu udaril medicinsko sestro in zapustil zdravstveni dom,« je zapisala Rozmanova in dodala, da je z »mlado medicinsko sestro na srečo vse v redu.« Sestra je bila v šoku, saj jo je senior, ki je vstopil v stavbo brez maske in ni vzdrževal ustrezne razdalje, najprej verbalno, nato pa tudi fizično napadel.