Epidemiološke razmere v državi so vse slabše, vlada pa je sprejela nove ukrepe iz tretje faze oranžnega paketa, te je po dolgi seji vlade včeraj v večernih urah državljanom sporočil premier Janez Janša

Štirje pristojni ministri bodo ukrepe danes podrobneje predstavili. Ti od ponedeljka vključujejo ponovno uvedbo pouka na daljavo za del učencev. Že od petka pa bodo strožji ukrepi v sedmih statističnih regijah z najslabšo epidemiološko sliko (Gorenjska, Koroška, Osrednjeslovenska, Zasavska, Savinjska, Jugovzhodna Slovenija in Posavska): začasna prepoved vseh prireditev in zbiranja nad 10 oseb, omejitev storitvenih dejavnosti in športnih aktivnosti, omejitev gibanja med temi regijami, obvezna nošnja mask povsod, tudi na prostem, razen ob predpisanih izjemah.

Vladni govorec Jelko Kacin je za informativno oddajo 24 ur Zvečer razkril, da je v rdečih regijah predvideno tudi zapiranje restavracij in gostinskih lokalov, prav tako tudi verskih obredov ne bo moč izvajati. V oranžnih regijah pa bodo gostinci lahko še naprej opravljali svoje dejavnosti, tudi verski obredi bodo potekali nemoteno.