Epidemiološka slika

Včeraj umrli štirje bolniki, število hospitaliziranih se je znova povečalo

S.R.
13. 10. 2020, 11.18
Posodobljeno: 13. 10. 2020, 11.38
Deli članek:

Znani so najnovejši podatki o številu potrjenih primerov okužbe in hospitaliziranih bolnikih v slovenskih bolnišnicah.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je že zjutraj ocenil, da bi lahko ponedeljkovo število novookuženih ostalo pod mejo 400 in da tako ne bi presegli sobotnega rekorda, ko je bilo pozitivnih kar 411 testov. To se je tudi uresničilo, a le za las. Kot je nato pojasnil na novinarski konferenci, so včeraj v Sloveniji potrdili 398 primerov okužbe, pri čemer je bil en primer pri slovenskemu državljanu v tujini. Opravljenih je bilo sicer 3308 testov. Delež pozitivnih testov se je ustavil pri 12 odstotkih.

V slovenskih bolnišnicah je sicer danes hospitaliziranih 180 bolnikov, od tega 32 na enotah za intenzivno nego. Kacin je še pojasnil, da so včeraj umrle štiri osebe, okužene s koronavirusom. Epidemiološka poizvedovanja sicer še potekajo, a zaenkrat kažejo približno enako sliko kot v zadnjih dnevih in tednih. Še vedno se virus najhitreje širi med zdravstvenimi delavci, zaposlenimi v šolah in v domovih za starejše, je še dodal Kacin.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je v Sloveniji sicer trenutno aktivno okuženih 3744 oseb. Največ novih primerov okužbe so znova potrdili v Ljubljani, in sicer 67. Sledi Kranj z 21 pozitivnimi testi.