do deset tisoč evrov na gostinca

Država bo gostincem pomagala s kritjem obratnih stroškov. Državni sekretar Zajc pa državljane še vedno poziva, da bone unovčijo letos

A.S.
8. 10. 2020, 21.01
Posodobljeno: 8. 10. 2020, 21.04
Deli članek:

Državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc je prepričan, da ob upoštevanju sprejetih ukrepov gostinskih lokalov in hotelov ne bo treba zapirati.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Po novem bo strežba hrane in pijače v lokalih in restavracijah dovoljena le sedečim gostom. Ti bodo med sabo morali biti oddaljeni najmanj en meter in pol, izjema so člani istega gospodinjstva. Zagotovo pa bo zaradi sprejetih ukrepov prišlo do izpada dobička. 

Državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc je za informativno oddajo Svet na Kanalu A dejal, da je v načrtih nov ukrep za pomoč: gostincem bodo pomagali kriti obratne stroške v višini do deset tisoč evrov na gostinca. "Na ta način pomagamo pokriti določen izpad, ki je nastal zaradi koronavirusa," je dejal Zajc. 

Državni sekretar je sicer prepričan, da ob upoštevanju sprejetih ukrepov gostinskih lokalov in hotelov ne bo treba zapirati. Državljane, ki še niso unovčili turističnih bonov, je pozval, naj to storijo še letos. "Kako pa bomo glede tega ukrepa naprej, bomo odločitev sprejemali po jesenskih počitnicah, ko bomo naredili nekoliko podrobno analizo, kaj so ti boni prinesli, koliko so bili koriščeni, tam, kjer niso bili koriščeni, zakaj niso bili, ... Na podlagi tega bomo sprejeli odločitve glede ukrepa ali se ga prilagodi, spremeni ali se naredi kakšnega drugega," je zaključil.