NAraščanje okužb

Kacin ob povečanju števila okužb ne izključuje niti zapore občin, regij, države

B.K.
30. 9. 2020, 22.22
Posodobljeno: 1. 10. 2020, 07.36
Deli članek:

Vladni govorec Jelko Kacin je izrazil skrb glede naraščanja števila okužb v Sloveniji.

Bobo
Jelko Kacin

Po tem, ko smo predvčerajšnjim prvič presegli 200 zabeleženih okužb, je včeraj na Odmevih na Televiziji Slovenija vladni govorec Jelko Kacin izrazil skrb nad naraščanjem okužb.

“Ni več časa za pogovor,” je dejal govorec in poudaril, da bo potrebno zagotoviti več postelj za obravnavo covid bolnikov. “Treba je zagotoviti kapacitete in to nemudoma. Potrebovali bomo veliko več kapacitet.”

Na vprašanja o konkretnih ukrepih, ki nas čakajo, če se bo rast okužb nadaljevala, ni odgovarjal natančno, dejal je, da je to odvisno tako od števila okužb kot od števila zasedenih bolniških postelj in od tega, koliko bolnikov je na intenzivni negi. Možna je tudi popolna zapora, ki pa je najbolj drastičen ukrep, je poudaril govorec. Možne so zapore tudi za posamezne občine ali regije, je še dodal.

Kacin je dejal tudi, da iz ure v uro spremljajo število zabeleženih okužb. Namignil je, da v četrtek ne pričakuje nič kaj boljših rezultatov, kot so bili sporočeni v sredo. Ali jih bo več kot 200, ne ve, a gotovo bo število v bližini včerajšnjega.

Ob tem je govorec poudaril še, da vedno več ljudi podpira nošenje mask. “V plesu z virusom lahko zmagamo samo, če držimo skupaj. Ne moremo se ukvarjati s tistimi, ki so problem,” je dejal in pozval, naj več odgovornosti prevzame večina. Tisti, ki ravnajo neodgovorno pa se bodo morali soočiti s posledicami svojih dejanj, tudi v obliki kazni, je še dejal.