Vodja vladne svetovalne skupine za covid-19 in infektologinja Bojana Beović je za infromativno oddajo 24ur potrdila, da bo svetovalna skupina do ponedeljka vladi predlagala nove ukrepe.

Eden od predlogov, ki je bil že pri prejšnjem paketu sprejetih ukrepov posredovan ministrstvu za zdravje, je omejevanje števila ljudi na zasebnih druženjih. "Takrat je prevladalo mnenje, da se s tem počaka," je dejala Beovićeva in dodala, da je to naslednji korak, ki po njenem mnenju "ne bi preveč omejil in ohromil življenja v državi, bi pa lahko učinkovito zmanjšal prenose virusa in s tem zmanjšal število obolelih".

Glede pouka v šolah je ministrstvo izobraževanje, znanost in šport še vedno mnenja, da modela ni potrebno spreminjati, situacija pa je pod skrbnim nadzorom, je zagotovila Beovićeva. "Zaenkrat so razmere v šolah, ne bom rekla odlične, ampak stabilne. Malo je šol in razredov, v katerih je prišlo do okužbe in je potrebna potem karantena kontaktov in osamitev bolnih. Pa še ti otroci imajo možnost v teh desetih dneh šolanja od doma," je navedla. Če se bo situacija v državi poslabšala, pričakujejo precej več vnosov v šole. "Takrat bo potrebno razmišljati o spremembah pristopov. Ti pristopi so že pripravljeni," je zaključila.