Iz regijskega štaba Civilne zaščite za severno Primorsko so sporočili, da so hitro naraščali hudourniki in reke, sprožilo pa se je tudi več manjših in nekaj večjih zemeljskih plazov.

V Potoku pri Dorberku je zemeljski usad ogrozil stanovanjsko hišo, v Dragi pa gospodarski objekt. V Lokah je voda zalila proizvodnji obrat Peloz. Na območju občine Nova Gorica je voda dosegla in zmočila številne kleti.

Gasilci so na terenu tudi v Ajdovščini in okolici. Ker požiralnik ne zmore pogoltniti vse vode le ta ogroža kmetijo v Brjah. Poveljnika CZ za severno Primorsko Sama Kosmača je naročil, da na kraj odpeljejo visoko zmogljivo muljno črpalko, ki omogoča črpanje 15 kubičnih metrov vode na minuto.

Resno je tudi v občini Renče – Vogrsko. Pravijo, da preglavice povzročajo predvsem številni hudourniki. V občini Miren Kostanjevica pa narasle vode, kot velikokrat, ogrožajo predvsem cestno povezavo Miren – Renče pri kraju Vrtoče.

Na Koroškem in v Sevnici

V popoldanskem času, natančneje ob približno 16.30 je močno neurje z dežjem zajelo območje Slovenj Gradca, poroča Uprava za zaščito in reševanje. Na prizorišče so se odpravili gasilci PGD Pameče-Troblje, ki občanom Pameč in Trobelj pomagajo pri preusmerjanju meteorne vode. Dežurni delavci KP Slovenj Gradec so medtem z delovnim strojem začeli čistiti propuste.

Deževje z močnimi nalivi je popoldne zajelo tudi občino Ravne na Koroškem. Z meteorno vodo, ki ogroža stanovanjske objekte, se v Podgori borijo gasilci PGD Kotlje. 

Nekaj minut po 15. uri pa je meteorna voda zalila kletne prostore v stanovanjskih objektih v Sevnici. Vodo so izpred objektov ter iz kletnih prostorov in odtočnih jaškov prečrpali gasilci PGD Sevnica.