Slovenija

Anketa: odstop zaradi kršenja ukrepov?

Si.R.
23. 9. 2020, 15.23
Posodobljeno: 23. 9. 2020, 15.30
Deli članek:

Maske moramo nositi na skoraj vsakem koraku. Ne samo v zaprtih prostorih, tudi na prostem, kadar se skupaj zbere več ljudi. A dogaja se, da funkcionarji tega ne upoštevajo. Kaj bi morali v tem primeru storiti?

Bobo
Fotografija je simbolična

Zadnja v vrsti funkcionarjev, ki si je privoščila spodrsljaj z nenošenjem maske, je bila šolska ministrica Simona Kustec. Posnetki so nemudoma obkrožili družbena omrežja, z njimi pa tudi pozivi k odstopu. K temu jo je pozvala tudi predsednica SAB Alenka Bratušek, ki je dogodek komentirala z besedami: “Če lahko trgovka osem ur dela z masko, je sramotno, da si je ti ljudje niso mogli natakniti.”

Kustečeva pa ni bila edina, ki ni upoštevala vladnih protikoronskih zaščitnih ukrepov. Spomnimo, da se je pred časom zaradi neupoštevanja varnostne razdalje že opravičeval infrastrukturni minister Jernej Vrtovec. Med prvimi, ki so razburili javnost zaradi brezbrižnega druženja na meji ob Kolpi, so bili predsednik republike Borut Pahor, obrambni minister Matej Tonin in notranji minister Aleš Hojs. Prav slednji pa je masko z obraza potegnil celo za govorniškim pultom v državnem zboru.

Ob tem še spomnimo, da je evropski komisar za trgovino Phil Hogan odstopil s položaja, potem ko se je nanj vsul plaz kritik, ker se je udeležil elitne zabave, na kateri so se kršili ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Bi tudi naši funkcionarji morali ravnati enako?

Rezultate ankete bomo objavili v sobotni izdaji časopisa Novice Svet24 PLUS.