izredni kongres

Znano, kdaj naj bi v Desusu volili novo vodstvo stranke

A.S./STA
17. 9. 2020, 13.11
Posodobljeno: 17. 9. 2020, 13.11
Deli članek:

Izredni kongres stranke Desus, na katerem bodo delegati po le desetih mesecih volili novo vodstvo stranke, bodo kot kaže izvedli 28. novembra.

Bobo
Aleksandra Pivec, Franc Jurša in Tomaž Gantar

Vodstvo DeSUS izvršnemu odboru in svetu stranke predlaga, da bi izredni kongres, ki je bil predviden za prvo polovico oz. 14. novembra, izvedli 28. novembra, je danes potrdil vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša. Kot je pojasnil, je razlog razpoložljivost dvorane na Gospodarskem razstavišču, kjer bo potekal kongres.

Člani izvršnega odbora in sveta stranke, ki naj bi zasedali predvidoma prihodnjo sredo, bodo sicer začeli s pripravami in uradnimi postopki za kongres ter se natančneje dogovorili tudi o datumu.

Delegati kongresa bodo po le desetih mesecih volili novo vodstvo stranke. Aleksandra Pivec, sicer ministrica za kmetijstvo, ki je bila izvoljena za predsednico na januarskem kongresu, je namreč minulo sredo na seji izvršnega odbora odstopila s položaja, še preden bi svet stranke utegnil odločati o njeni razrešitvi. Svet je nato za začasnega zastopnika DeSUS do kongresa določil ministra za zdravje Tomaža Gantarja.

Pivčeva je po odstopu napovedala vnovično kandidaturo, bo pa pred končno odločitvijo o tem še preverila zaupanje na terenu. Gantar še ne ve, ali bo na kongresu kandidiral za predsednika.

Do napetih razmer so pripeljali očitki na račun Pivčeve glede plačil ob gostovanjih po Sloveniji.