Slovenija

V Pivki ni bilo negativnih odzivov

C.E./STA
16. 9. 2020, 12.42
Posodobljeno: 16. 9. 2020, 12.43
Deli članek:

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je občino Pivka izpostavil kot zgled odgovornega, učinkovitega in pravočasnega ravnanja.

Novice Svet24
Fotografija je arhivska

Po uradnih podatkih je 18 občanov aktivno okuženih. Po besedah župan Pivke Roberta Smrdelja načrtujejo vzpostavitev posebne dežurne številke, kamor bi lahko poklicali občani, če ne uspejo priklicati svojega osebnega zdravnika. Ti so namreč prekomerno obremenjeni in je težko priti do pogovora z njimi po telefonu.

Občina Pivka je sicer sprejela nekatere ukrepe. Za deset dni so prepovedali uporabo vseh zaprtih športnih objektov ter kulturne in športne prireditve v zaprtih prostorih. Občane pa so še pozvali, naj odpovejo oz. preložijo vsa načrtovana praznovanja.

Smrdelj verjame, da lahko, če se bodo vsi držali priporočenih ukrepov, dokaj mirno preidejo skozi čas 10 do 14 dni in se bodo razmere umirile. V Pivki je po njegovih besedah čutiti, da so stvari resne in se ljudje bolj dosledno držijo priporočil. Nekateri nosijo maske tudi na ulicah. Med ljudmi in društvi, ki so že imeli načrtovana kakšne dogodke, pa tudi ni bilo negativnih odzivov.