Maske tudi na prostem?

Kacin nakazal smer novih vladnih ukrepov

C.E.
15. 9. 2020, 12.25
Posodobljeno: 15. 9. 2020, 18.34
Deli članek:

Ob rekordnih številkah opravljenih testov in logičnem povečanju števila okužb s koronavirusom vlada pripravlja tudi zaostritev ukrepov, s katerimi naj bi zajezili lokalna širjenja okužb.

Reuters
Fotografija je simbolična

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin ni mogel povedati, kaj bo odločila vlada, saj ukrepi še niso sprejeti, nakazal pa je smer ukrepov. Po njegovem osebnem mnenju bo vlada podprla ostrejši nadzor inšpekcijskih služb, v igri je tudi krajši delovni čas lokalov. »Logika stvari je«, da se bolj pozno v noč spije več in se zadeve »sprostijo« razdalje zmanjšajo, rezonira Kacin in preseneča z morebitnim naslednjim ukrepom.

»Je smiselno po 18. uri nositi masko izven zaprtih prostorov,« se je vprašal in dodal, da bo tudi ta predlog na mizi vlade, nikakor pa ni nujno, da bo sprejet. »Bi morali lastniki lokalov voditi evidenco gostov,« tudi o tem bo menda tekla beseda, vlada pa bo nabor ukrepov sprejela v četrtek.

Kacin je sklenil z modrostjo, da »ne moremo vsega življenja podrejati virusu, moramo pa se mu prilagoditi, kot višjim temperaturam in taljenju ledu«. Več pa bo torej znanega v četrtek.