Zaskrbljujoč trend

Znani podatki o številu novookuženih v soboto

S.R.
13. 9. 2020, 10.36
Posodobljeno: 13. 9. 2020, 10.56
Deli članek:

V Sloveniji se nadaljuje trend preteklih dni, epidemiološka slika v soboto namreč ni bila nič kaj vzpodbudna. Največ novih primerov so tokrat potrdili v Mariboru.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Sloveniji so v soboto potrdili 99 novih primerov okužbe, pri čemer je bilo opravljenih 1793 testov, kažejo podatki Sledilnika za covid-19. Ti še razkrivajo, da je pri nas aktivno okuženih 837 oseb, v bolnišnicah pa danes leži 33 bolnikov, od tega sedem na enotah za intenzivno nego. Tudi včeraj zaradi covida-19 nihče ni umrl. Doslej smo v Sloveniji zabeležili 135 smrti.

Številke niso vzpodbudne, saj so v petek, ko je bilo opravljenih kar 3191 testov, potrdili 105 novih primerov okužbe, zgolj šest več kot včeraj. Podatke o novookuženih je na twitterju objavila tudi vlada, ki je navedla, da je hospitaliziranih 31 ljudi, od katerih jih šest potrebuje intenzivno nego, a se te številke nanašajo na stanje v bolnišnicah v soboto.

Kar zadeva občine, je tokrat primat prevzel Maribor, kjer so potrdili 19 primerov okužbe. 18 so jih potrdili v Ljubljani, sedem v Braslovčah, šest v Pivki, pet v Žalcu, štiri v Ilirski Bistrici, tri v Radovljici ter po dve v Slovenski Bistric, Puconcih, Taboru, Postojni, Slovenjskih Konjicah in Sveti Ani. V več drugih občinah so potrdili po en pozitiven primer.