ZAPOSLENA NA ZAUPANJE

Gotarjeva na ministrstvo

L.T.
7. 9. 2020, 20.25
Deli članek:

Alenka Gotar, ki je Slovenijo pred leti zastopala na Evroviziji, bo okrepila vrste ministrstva za kulturo.

Mediaspeed
Alenka Gotar

Pod ministrom Vaskom Simonitim bo skrbela za odnose z mediji, spremljala pa bo tudi medijsko zakonodajo in pripravljala razpise. To ni prvič, da je stranka SDS izkazala veliko zaupanje pevki, ki je kandidirala na njeni listi. Kmalu po tem, ko je Janez Janša postal premier, so Gotarjevo namreč imenovali v programski svet RTV.

»Trudila se bom delati pošteno v dobro vseh ne glede na politično barvo. Ker kultura in dobra dela po mojem mnenju ne bi smeli imeti političnega predznaka,« se je zahvalila za čestitke na facebooku.

»Naj pa demantiram članke in medije, ki pišejo, da sem sodelovala pri nastanku novega medijskega zakona. Na ministrstvo sem prišla, ko je bil novi zakon že napisan. Za svoje delo pri razpisih in razvidu medijev pa moram zgolj spremljati in poznati zakone o medijih. O njih ne odločam, kaj šele da bi jih napisala,« je še pojasnila.

Osnovna plača Gotarjeve, ki je bila zaposlena na podlagi ministrovega zaupanja, bo znašala dobrih 1500 evrov neto, poroča Večer.

Mare Vavpotič/M24
Alenka Gotar in Anže Šuštar

V moževem videospotu kolesarji

Ni znano, ali je morala Gotarjeva iz vrst SDS poslušati očitke na račun najnovejšega videospota svojega moža Anžeta Šuštarja. V skladbi z naslovom Vse obzorje sveta so namreč tudi posnetki s kolesarskih protestov v prestolnici. »Gre za pesem, ki opisuje napetost, nemir in negativno nastrojenost sveta v teh turbulentnih časih, obenem pa poziva k ljubezni, strpnosti in enakosti,« je Šušter razkril navdih za pesem, ki jo je posvetil svoji ženi in sinu.