šole in domovi

V Črni na Koroškem okužen voznik šolskih otrok, virus ponovo tudi v domu starejših

B.K./STA
5. 9. 2020, 15.07
Posodobljeno: 5. 9. 2020, 15.10
Deli članek:

V petek so nove primere okužb potrdili v 27 občinah.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V petek so največ primerov potrdili v ljubljanski občini in sicer osem, po tri pa v občinah Slovenska Bistrica in Črna na Koroškem.

V Črni na Koroškem so po poročanju časnika Večer vsi trije novi primeri povezani z okuženim sodelavcem pri vzdrževalnih delih na osnovni šoli Črna na Koroškem. Ta opravlja tudi šolske prevoze otrok, vendar jih je prevažal le šest. Po zdajšnjih podatkih glede pouka v ponedeljek zaenkrat ni sprememb, je za portal povedal ravnatelj OŠ Črna Mitja Pranjič.

Zaradi okužbe je v karanteni vse več razredov šol in oddelkov v vrtcih. Kot navaja portal 24ur, so okužbo potrdili tudi pri eni od zaposlenih oseb v Domu starejših občanov Šiška.

Po dva primera so sicer epidemiologi potrdili v občinah Celje, Velike Lašče, Novo mesto in Škofljica, po enega pa občinah Sevnica, Rogaška Slatina, Brežice, Tržič, Ig, Mirna Peč, Šmarje pri Jelšah, Turnišče, Žalec, Hoče - Slivnica, Miklavž na Dravskem polju, Ormož, Puconci, Tabor, Dobrna, Pesnica, Sežana, Kranjska Gora, Preddvor in Rogatec.

občinah Sevnica, Rogaška Slatina, Brežice, Tržič, Ig, Mirna Peč, Šmarje pri Jelšah, Turnišče, Žalec, Hoče - Slivnica, Miklavž na Dravskem polju, Ormož, Puconci, Tabor, Dobrna, Pesnica, Sežana, Kranjska Gora, Preddvor in Rogatec.