Na Vrhniki

FOTO: Ponovno združujemo šport in dobrodelnost

Tea Dečman
2. 9. 2020, 21.31
Deli članek:

Dogodek Športni svet, ki se večkrat na leto odvija na različnih lokacijah po Sloveniji, je tokrat dobrodelno-športno obarval Vrhniko.

Anže Virant
Neučakani kolesarji tik pred vzponom na Ulovko.

V soboto, 29. avgusta, smo znova poskrbeli za zabaven, športno obarvan dan, ki je razvedril obiskovalce vseh starosti. Ti so tekmovali v dveh najbolj popularnih slovenskih športih: teku in kolesarjenju. Že vsa leta dogodek podpira tudi Občina Vrhnika pod vodstvom župana Daniela Cukjatija, ki se je prireditve prav tako udeležil, pozdravil in nagovoril vse zbrane, tekmovalcem pa zaželel vso srečo na progah.

Anže Virant
Po ulicah Vrhnike je v soboto zvečer teklo okoli 150 rekreativnih športnikov.

S KOLESOM NA ULOVKO

Kolesarji so tekmovanje začeli v Športnem parku Vrhnika ter nadaljevali do Podčela, kjer se je trasa odcepila v smeri Ulovke. Po približno sto metrih se je začel vzpon v dolžini 5,3 kilometra s ciljem na parkirišču pod Ulovko. Hrabro se je bojevalo okrog 50 kolesarjev, najhitrejši v cilju pa je bil po približno 15 minutah Boštjan Pervanje, medtem ko je od ženskih tekmovalk v cilj prva prikolesarila Ajda Opeka, le tri minute za Boštjanom.

Anže Virant
Okrepčilo za naše športnike so pripravili pri HALO KATRI.

TEK ZA ODRASLE IN KOMBINACIJA ZA NAJPOGUMNEJŠE

Po osvetljenih ulicah Vrhnike je v večernih urah potekal tek, kar je dalo rekreaciji udeležencev poseben čar. Tekači so lahko izbrali med dvema trasama različnih dolžin. Tekli so pet ali deset kilometrov. Na petkilometrski progi je po dobrih 19 minutah v cilj prvi pritekel Primož Jereb, štiri minute za njim pa tudi prva ženska predstavnica Zarja Rup. Na daljši progi sta se najbolje izkazala Janez Mulej s 33 minutami in Mateja Zupančič s 43 minutami. Najbolj zagreti tekmovalci pa so se odločili celo za »kombinacijo«, torej tekmovanje, ki vključuje seštevek kolesarskega vzpona na Ulovko ter teka na deset ali pet kilometrov. V tej kategoriji so bili najboljši Jure Majdič (kolo in tek na 10 km) ter Primož Jereb in Nena Šerbinek pri ženskah (oba kolo in tek na 5 km).

AKTIVNOSTI ZA VSE GENERACIJE

Seveda nismo pozabili na najmlajše, ki jih je treba zgodaj začeti vzgajati tako v športnem kot dobrodelnem duhu. Otroci so se tako v popoldanskih urah pomerili v vrtčevskem in šolskih tekih, ki smo jih zanje pripravili v Športnem parku Vrhnika. Tekli so na razdaljah 100, 400, 800 in 1200 metrov.

arhiv
Že vsa leta dogodek podpira Občina Vrhnika, ki jo vodi župan Daniel Cukjati.

HVALA, KER STE BILI Z NAMI

Športni Svet je eden izmed treh dogodkov, kjer zbiramo sredstva za družine otrok s posebnimi potrebami. Tudi tokrat smo na Vrhniki dobili kar nekaj donacij s strani županov pri podelitvi nagrad za Turistično patruljo. 

Vsem tekmovalcem in tudi drugim obiskovalcem se zahvaljujemo za številno udeležbo in prijetno družbo. Posebne zahvale pa gredo še sponzorjem, ki so omogočili dobrodelno-športni popoldan na Vrhniki. To so specializirana trgovina s športno prehrano TopAtlet, podjetje PVG, vode DANA, podjetje RODEO TEAM, ki ga verjetno poznate po znamki očal za šport in prosti čas CEBE, Zavod Ivana Cankarja za kulturo, šport in turizem Vrhnika, pa tudi komunalno podjetje Vrhnika ter podjetje z dolgoletno tradicijo prodaje tehničnega blaga – Rem Power. Glavni pokrovitelj dogodka Športni svet Vrhnika je bilo podjetje ELES, za varnost pa so skrbeli gasilci iz PGD Vrhnika.

Anže Virant
Dogodka ŠPORTNI SVET VRHNIKA ne bi bilo brez največjega pokrovitelja, podjetja ELES.