Ni kazala znakov

Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah zaprt za obiskovalce: okužena stanovalka, njeno stanje je resno

L.K.
15. 8. 2020, 13.41
Posodobljeno: 15. 8. 2020, 13.48
Deli članek:

V zadnjem mesecu je sicer bila stanovalka trikrat obravnavana v zdravstveni ustanovah.

Facebook
Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah

Iz Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah so sporočili, da je bila včeraj pri stanovalki na negovalnem oddelku potrjena okužba s covidom-19.

Ta je bila včeraj zaradi zdravstvenih težav, ki niso kazale na okužbo s koronavirusom, napotena v bolnišnico. Sledilo je rutinsko testiranje, izvid pa je pokazal pozitiven rezultat. Kdaj in kako je do okužbe prišlo, zaenkrat ni znano. V zadnjem mesecu je sicer bila stanovalka trikrat obravnavana v zdravstveni ustanovah.

Stanovalka je bila včeraj hospitalizirana v bolnišnici Celje in pozneje premeščena na infekcijsko kliniko Kliničnega centra Ljubljana, njeno zdravstveno stanje je zaradi osnovnega obolenja po oceni zdravnikov resno.

Stanovalke, s katerimi je bila nameščena v sobi, so bile tekom noči premeščene v sivo cono, prav tako je v sivo cono spremenjen celoten negovalni oddelek, kjer je stanovalka bivala. Sostanovalke v sobi in nihče od stanovalcev na tem oddelku ne kažejo znakov okužbe, so še sporočili.

Danes bodo odvzeli brise vsem stanovalcem na oddelku ter zaposlenim v izmeni. Jutri pa še vsem ostalim zaposlenim, ki so bili v zadnjem mesecu v stiku z okuženo stanovalko. »Ob rednem spremljanju odstopanj v zdravstvenem stanju nihče od zaposlenih v zadnjem času ni kazal znakov okužbe,« so poudarili.

Po navodilih epidemiološke službe so stanovalci nameščeni v svojih sobah, odpovedani so vsi obiski pri stanovalcih in vse skupinske aktivnosti, uvedeno je še dodatno poostreno spremljanje zdravstvenega stanja tako pri stanovalcih in zaposlenih ter takojšnje jemanje brisov.

Glede na izide testov se bo aktivirala rdeča cona. Dodatne ukrepe še načrtujejo; če bo potrebno, bodo aktivirali širši krizni štab.