Skupina za Covid-19

Po Kacinovi grožnji še Hojsova napoved zaostritev na meji s Hrvaško

G.G.
14. 8. 2020, 15.57
Posodobljeno: 14. 8. 2020, 16.11
Deli članek:

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je na twitterju napovedl »strožji režime vstopa v Slovenijo«. Če je njegova napoved nepreklicna, ni znano.

Bobo
Prizor iz Novalje na Pagu.

»Okužbe, ki prihajajo iz Hrvaške nas vodijo do strožjega režima vstopa v Slovenijo, verjetno že v prihodnjem tednu,« je zapisal Hojs, minister, ki mu po neuresničeni obljubi o odstopu ne moremo več tako zlahka verjeti na besedo. Dodal je, da bo vlada prisluhnila predlogom skupine za Covid-19 in na podlagi njihove epidemiološke ocene zaostrila vstop. Tvit je zaključil s pomenljivim hashtagom »karantena«.

Že vladni govornik za Covid-19 Jelko Kacin je na twitterju napovedal, da bo vlada ukrepala, da se šolsko leto začne pravočasno in v celoti. "Nihče, ne otroci, dijaki, ne starši in učitelji ne bodo talci neodgovornih (nočnih) zabav," je zapisal na podatke o številu primerov novega koronavirusa na Hrvaškem in vnosa okužb s Hrvaške v Slovenijo.

Ob tem je zapisal, da rezultati testiranj za novi koronavirus skrbijo vse. "Uvoza iz Hrvaške je vse (pre) več, zdaj še iz južne Dalmacije. Mladi, več in več," je tvitnil.

Je pa že v začetku meseca zunanji minister Anže Logar zagotovil, da bodo slovenskim dopustnikom na Hrvaškem omogočili normalno vračanje in da bo ukrep, če bo sprejet, začel veljati z nekajdnevnim zamikom.