Opravili so 937 testov.

Po tistem, ko so predvčerajšnjim potrdili 29 novih primerov okužb s koronavirusom, so jih včeraj 37, kažejo podatki sledilnika za covid-19. Hospitaliziranih je 18 ljudi, od tega so tri osebe na intenzivni negi. V četrtek zaradi ali z boleznijo covid-19 ni umrl nihče. Opravili so 937 testov.

V Sloveniji je 213 aktivnih primerov okužb, do danes se je okužilo 2369 ljudi. Umrlo jih je 129.

Podatki sledilnika za covid-19 kažejo, da je to največji prirast potrjeno okuženih od 3. aprila, ko je bilo zabeleženih 43 novih primerov.

V Hrastniku še ena okužba, v Novem mestu brez

V Hrastniku, ki je v zadnjih tednih žarišče okužbe z novim koronavirusom, so v četrtek vzeli štiri brise, od tega dva v tamkajšnjem domu starejših. Pri enemu oskrbovancu doma so potrdili okužbo, so sporočili s hrastniške občine. Trenutno je aktivno okuženih 28 stanovalcev v domu in pet zaposlenih.

Kot so danes sporočili s hrastniške občine, je bilo skupaj z novim koronavirusom okuženih 50 stanovalcev in 11 zaposlenih. Doslej je umrlo devet stanovalcev tamkajšnjega doma za starejše občane, ki so imeli covid-19.

Od izbruha okužbe 10. julija do danes je v domu ozdravelo šest zaposlenih in 13 stanovalcev, ki so bili okuženi z novim koronavirusom.

V Domu starejših občanov Novo mesto pri četrtkovem drugem testiranju 57 stanovalcev negovalnega oddelka in 13 zaposlenih, ki so bili v stiku z okuženo sodelavko in so po potrditvi njene okužbe ostali doma, niso odkrili okužbe z novim koronavirusom. Dom sicer ostaja zaprt za obiskovalce, če ne bo sprememb stanja, bodo obiske vnovič dovolili predvidoma po 24. avgustu.

Direktorica Doma starejših občanov Novo mesto Milena Dular je za STA povedala, da bodo omenjene stanovalce teden dni še opazovali. Če ne bo prišlo do nepredvidenih zapletov, pa bodo dom vnovič odprli za obiske. Vse bo potekalo v skladu s strokovnimi priporočili in navodili, kar pomeni, da bodo morali biti obiski napovedani in časovno omejeni ter ob upoštevanju vseh preventivnih in zaščitnih ukrepov. Testirani zaposleni se lahko tudi od danes naprej vrnejo v službo, je dodala Dularjeva.