predlagajo odstop

Pivčevi obrnil hrbet še en Desusov pokrajinski odbor

B.K./STA
13. 8. 2020, 21.31
Posodobljeno: 13. 8. 2020, 21.33
Deli članek:

Predsednica stranke DeSUS Aleksandra Pivec je izgubila zaupanje tudi strankinega pokrajinskega odbora Južna Primorska.

STA
Aleksandra Pivec

Kot je danes sklenil odbor, Pivčevi predlaga odstop s funkcije predsednice, če sama ne odstopi, pa svetu stranke predlaga glasovanje o njeni razrešitvi, je na Twitterju sporočil predsednik odbora in sveta stranke Tomaž Gantar.

"Pokrajinski odbor DeSUS Južna Primorska ocenjuje, da predsednica Aleksandra Pivec med člani in v javnosti ne uživa več osebnega ugleda, s tem krni tudi politični ugled stranke," je ob tem pojasnil Gantar.

Odločitev južnoprimorskega pokrajinskega odbora tako sledi tudi pozivu poslancev DeSUS, ki so Pivčevo, na katero letijo očitki zaradi nejasnih plačil ob gostovanjih po Sloveniji, v začetku tedna prav tako pozvali k odstopu, če tega ne bo storila, pa svet stranke pozivajo, da ji izreče nezaupnico. Gantar je ob tem že napovedal, da se bodo člani sveta sestali do 25. avgusta, morda že prihodnji teden. A datum seje še ni znan.

O prihodnosti stranke in Pivčeve bosta vodstvo DeSUS in izvršni odbor razpravljala v petek, stališča, med katerimi bo predvidoma tudi predlog za sklic izrednega kongresa, pa poslala v odločanje članom sveta. Kongresu je po besedah strankinega govorca Janeza Ujčiča naklonjena večina v vodstvu, tudi predsednica Aleksandra Pivec.

Pivčeva je sicer na ponedeljkovi novinarski konferenci po njenem srečanju s poslansko skupino dejala, da je za odločitev o tem, ali bo pozivu poslancev k odstopu sledila ali ne, še prezgodaj. Meni, da je treba prej razmisliti o tem, kaj je najboljše za stranko.