Ekskluzivno

FOTO: Desus v krizi, Erjavec pa uživa na pivu

R.T.
13. 8. 2020, 08.11
Posodobljeno: 13. 8. 2020, 08.14
Deli članek:

Po tistem, ko se je januarja umaknil iz javnega življenja in z mediji ne komunicira, je bil "zaloten" na oddihu.

Bralec
Karl Erjavec

Ptujčanka Aleksandra Pivec, ki je leta 2005 doktorirala iz optimizacije procesov vinske fermentacije, je vrhunec svojega vzpona dosegla marca letos, ko je po vstopu Desusa v vlado Janeza Janše postala ena izmed treh podpredsednikov vlade. Dva meseca prej je na kongresu stranke premagala njenega dolgoletnega predsednika Karla Erjavca.

Od pekla do raja

Pivčevi sta tla pod nogami dodobra zamajala dva računa za prenočitev na službeno-zasebnih potovanjih na Krasu in Obali v skupni vrednosti 845 evrov. Potem ko na ponedeljkovem sestanku poslancev Desusa ni prepričala s pojasnili in so jo ti pozvali, naj odstopi z mesta predsednice stranke, je njihovim stališčem prikimal tudi predsednik sveta Desusa, zdravstveni minister in še nedavni zaveznik Pivčeve Tomaž Gantar.

Zakaj se je ohladil odnos med Gantarjem in Pivčevo? In kaj se dogaja z Erjavcem, ki se je umaknil iz javnega življenja? Včeraj ga je med sproščanjem s hmeljevim napitkom ujel bralec, mi pa imamo fotografije … O vsem tem in še marsičem lahko berete v današnji tiskani izdaji časnika Novice Svet24 ter njeni elektronski različici, dostopni v Trafiki24!