13 zaposlenih v karanteni

Nova okužba v slovenskih domovih za starejše, zaposlena se je domnevno okužila na dopustu v Franciji

S.R.
8. 8. 2020, 10.05
Posodobljeno: 8. 8. 2020, 19.13
Deli članek:

Epidemiološke razmere v Sloveniji ostajajo stabilne. V petek so potrdili 14 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, je pa virus našel pot v še en dom za starejše.

Lokalno.si
Dom starejših občanov Novo mesto

Včeraj so namreč okužbo potrdili pri zaposleni v Domu starejših občanov Novo mesto, kar je za Dolenjski list potrdila pomočnica direktorice Sonja Jurečič»Okužbo so potrdili pri eni od zaposlenih, za katero domnevamo, da se je okužila na dopustu. Sprejeli smo vse potrebne ukrepe in sodelujemo s pristojnimi institucijami. 13 zaposlenih, s katerimi je imela stike, smo iz preventivnih razlogov izločili iz delovnega procesa in so sedaj v karanteni. Tudi območje doma, kjer se je gibala, smo izolirali, uvedli tako imenovano sivo cono. Oskrbovancem našega doma pristojne institucije še niso vzele brisov, se pa vsi dobro počutijo in trenutno ne opažamo kakšnih posebnosti,«je pojasnila Jurečičeva in dodala, da so obiski v domu do nadaljnjega prepovedani.

Kot so v današnjem Dnevniku poročali na TV Slovenija, je zaposlena delala na oddelku s 57 stanovalci. Domnevno naj bi se okužila na dopustu v Franciji, v službo pa se je vrnila v ponedeljek. V sredo je zaradi slabega počutja odšla domov. V domu sicer prebiva 345 ljudi.

V Sloveniji so včeraj izvedli 829 testiranj in potrdili 14 novih primerov okužbe. Število hospitaliziranih, ki so v bolnišnicah pristali zaradi covida-19, se je s 24 zmanjšalo na 22. Tri osebe ležijo na enoti za intenzivno nego, pri čemer je en bolnik na žalost umrl. So pa včeraj iz bolnišnice odpustili eno osebo.

V Sloveniji je zaradi te nadležne bolezni doslej umrlo 126 bolnikov, potrdili pa so 2247 primerov okužbe. Aktivno je sicer trenutno okuženih 181 oseb, kažejo podatki Sledilnika za covid-19.

Po občinah

Tri okužbe so potrdili v občini Velenje, dve v Ljubljani, po eno pa v občinah Grosuplje, Straža, Loška dolina, Polzela, Mozirje, Slovenj Gradec, Mislinja, Trnovska vas in Novo mesto.