obeti niso rožnati

Pred Karavankami več kot 10 kilometrov jeklene pločevine, zastoji tudi na mejnih prehodih s Hrvaško

S.R./STA
8. 8. 2020, 07.35
Posodobljeno: 8. 8. 2020, 09.42
Deli članek:

Na cestah je danes dopoldne moč pričakovati zastoje na poti od Avstrije proti Hrvaški. Visoka gostota prometa se bo nadaljevala tudi popoldne.

Profimedia
Proti Hrvaški se pričakuje povečan promet.

Na cestah v smeri iz Avstrije proti Hrvaški že nastajajo daljši zastoji. Pred Karavankami je nastal 14 kilometrov dolg zastoj, zato predor občasno zapirajo, piše na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste. Čakalna doba je tudi na mejnih prehodih s Hrvaško - na Jelšanah, Dragonji, Gruškovju in Dobovcu od ene do dveh ur.

Zaradi prometne nesreče je zaprt prehitevalni pas na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko pri Logu proti Kopru. Nastal je zastoj, dolg več kot sedem kilometrov. Prav tako je zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas na pomurski avtocesti med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Vučjo vasjo proti Murski Soboti. 

Na gorenjski avtocesti med Naklim in Podtaborom v smeri Avstriji je nastal 2,5 kilometra dolg zastoj, na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški pa štirikilometrski zastoj. 

Slabi obeti za popoldne in nedeljo

Visoka gostota prometa se bo po napovedih nadaljevala tudi popoldne. Zastoje je pričakovati tudi v nedeljo, zlasti popoldne, in sicer v smeri iz turističnih krajev proti urbanim središčem. V nedeljo se namreč končujejo počitnice za del Nemčije in del Češke. 

Sicer pa je v celotnem tednu pričakovati povečan promet v notranjosti Slovenije. Dars tudi za ta teden napoveduje povečan promet na mejnih prehodih z Avstrijo in Hrvaško. Obenem je zaradi prenove predora Golovec spremenjen potek prometa na vzhodni ljubljanski obvoznici.