niso je več videli

Papiga ušla, opazili so jo, lastnik pa zaposlenim v mariborskem društvu ni želel pomagati, da bi jo ujeli

R.T.
6. 8. 2020, 12.37
Posodobljeno: 6. 8. 2020, 18.00
Deli članek:

Lastnik se je javil, vendar ni želel pomagati.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na uradnem profilu Društva za zaščito živali Maribor so zaposleni opozorili na povečanje števila primerov pobega papig in ptic ter lastnike pozvali, naj preprečijo pobege svojih pernatih ljubljenčkov, "saj ti niso vajeni življenja v naravi in se zunaj doma ne znajdejo".

Ob tem so opisali primer neodgovornega lastništva živali: Ena od papig je pobegnila, medtem ko lastnika ni bilo doma. Žival je nekdo opazil, o tem obvestil omenjeno društvo, ki je začelo iskati lastnika. Ta se je javil, vendar se tu zgodba ne konča. 

Lastnik namreč ni želel priti in pomagati zaposlenim, da bi papigo ujeli. Pojasnilo? "Češ, da ni ročno hranjena in itak ne bo prišla," so sporočili iz mariborskega društva za zaščito živali. Povrh vsega so družinski člani lastniku že kupili drugo papigo. 

Zaposlenim ptice ni uspelo ujeti, prav tako je niso več videli. "Čarobne palčke pa nimamo, čeprav bi si jo močno želeli," so ob tem dodali in na svojem facebook profilu objavili nekaj napotkov za odgovorno lastništvo pernatih živali v poletnih dneh.