nove podrobnosti

Stroške bivanja Pivčeve najprej plačali pri Vinakras, šele po aferi jih je poravnala sama

B.K.
5. 8. 2020, 19.34
Posodobljeno: 5. 8. 2020, 19.37
Deli članek:

Na dan prihajajo nove podrobnosti afere Vinakras.

Bobo
Aleksandra Pivec

Podjetje Vinakras, za katero je kmetijska ministrica Aleksandra Pivec sodelovala tudi v promocijskem videu, je prvotno plačalo stroške nastanitve nje in njene družine na Krasu, poroča portal 24ur.com. Šlo naj bi za 391 evrov. Ko so začela kapljati prva novinarska vprašanja, je podjetje zahtevalo povračilo, kasneje pa je račun poravnala Pivčeva sama, še poroča 24ur.

Instagram
Aleksandra Pivec je to fotografijo objavila na Instagramu. Zatrjevala je, da je bila na obisku v zasebni režiji. A bivanje so njeni družini najprej plačali v podjetju Vinakras. Bi račun vseeno poravnala sama, tudi če afera ne bi prišla v javnost?

Pivčeva je z družino spala v Hotelu Gabor v Sežani. Ta je 30. junija, le dan po obisku izstavil račun za bivanje podjetju Vinakras. Podjetje je račun tudi plačalo, saj naj bi bili z ministrico  dogovorjeni, da ji oni poiščejo namestitev, je za portal pojasnil direktor družbe Marjan Colja. A prefakturiranje računa se je zgodilo šele tri tedne kasneje, ko so novinarji začeli pošiljati vprašanja na kmetijsko ministrstvo. 21. julija je podjetje Vinakras izstavilo nov račun ministrici, ta pa ga je nato poravnala tri dni kasneje, le dan za tem, ko je časnik Dnevnik objavil prva razkritja glede domnevnih nepravilnosti.

Bobo
Marjan Colja

Zakaj so račun prefakturirali tako pozno? Ravno tedaj je bila računovodkinja na dopustu, oziroma je imela še druge obveznosti je dejal Colja.

Račune so sicer, po izbruhu afere, za nazaj popravljali tudi v izolskem hotelu Marina, kjer je Pivčeva s sinovoma preživela kasnejši vikend. Te nepravilnosti so razkrili na RTV Slovenija.