To je sicer največje dnevno število okužb po minuli soboti, ko so poročali o 86 primerih. Od nedelje do torka so skupno potrdili 94 novih okužb. Kot so pojasnili v hrvaškem štabu civilne zaščite, je v državi 633 aktivnih primerov okužbe. Na zdravljenju v bolnišnicah je 111 bolnikov s covidom-19, med katerimi jih je sedem na ventilatorjih.

Skupni podatki za celotno državo, ki jih objavlja nacionalni štab civilne zaščite vsak dan ob 14. uri, se sicer ne ujemajo vedno s podatki posameznih županijskih štabov zaradi različnega časa objave podatkov nekaterih štabov. 

V minulih 24 urah je bilo največ novih okužb v splitsko-dalmatinski županiji, v kateri so zabeležili 15 primerov. Ko gre za obalne hrvaške županije, so samo še iz primorsko-goranske sporočili, da imajo dva nova primera. V vseh ostalih županijah je bilo skupno 31 okuženih, od tega 19 v dveh slavonskih županijah. Iz sedmih županij, vključno z istrsko, so sporočili, da od torka niso zabeležili novih primerov. 

Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem zabeležili prvo okužbo z novim koronavirusom, so potrdili skupno 5376 okužb. Medtem je okrevalo 4589 ljudi, zaradi covida-19 pa je umrlo 154 ljudi. Doslej so testirali skoraj 124.400 ljudi, v minulih 24 urah 1167, je še sporočil nacionalni štab civilne zaščite.