Kot pojasnjujejo na Ministrstvu za javno upravo (MJU) v Ljubljani, ki upravlja večino počitniških nastanitev, ki so na voljo javnemu sektorju, »ministrstvo izvaja počitniško dejavnost kot lastno, neprofitno dejavnost, v okviru delovnih nalog proračunskega porabnika, za katero zakon možnosti unovčevanja turističnih bonov ni predvidel«. Od skupno 82 počitniških enot, kolikor jih je po nekaj prodajah ostalo pod okriljem MJU, jih je sicer tako ali tako zgolj 31 v Sloveniji, preostalih 51 pa na Hrvaškem. Izpostavljamo nekaj letovišč turistične agencije MJU pri južnih sosedih.

Červar-Porat1
MJU
Červar-Porat

Červar-Porat3
Google Maps
Červar-Porat

Červar-Porat nedaleč od Poreča

Vrstni hiši s šestimi ležišči v apartmajskem naselju. Oddaljenost od prodnate in skalnate plaže je 300 metrov. V 70 kvadratnih metrov veliki hišici so kuhinja, dnevni prostor, otroška soba, spalnica z zakonsko posteljo, WC s kopalnico in terasa. Hišici sta bili nazadnje obnovljeni pred poletno sezono 2008. Cena dnevnega najema: 60 evrov.

Dajla1
MJU
Dajla

Dajla v bližini Umaga

Štiri stanovanja v dveh vrstnih hišah s teraso ali balkonom. Vsa stanovanja merijo 48 kvadratnih metrov in so bila v letu 2019 v celoti obnovljena. Cena dnevnega najema: 50 evrov.

Mareda1
MJU
Mareda

Mareda pri Novigradu

Šest počitniških enot, ki merijo med 29 in 37 kvadratnimi metri. Apartma ima teraso ali balkon, kuhinjo z dnevnim prostorom in sobo z dvema ležiščema. Apartmaji se nahajajo sedem minut peš od obale in so bili obnovljeni pred poletno sezono 2018. Cena dnevnega najema: 50 evrov.

Novigrad4
Wikimedia
Novigrad

Novigrad

Sedem počitniških enot s štirimi ležišči. Približno 300 metrov so oddaljene od plaže. Dve enoti sta bili obnovljeni leta 2017, preostale leta 2004, vse pa merijo 37 kvadratnih metrov. Cena dnevnega najema: 50 evrov.

Gajac2
Google Maps
Gajac

Naselje Gajac, tri kilometre od Novalje na Pagu

Ena počitniška enota z dvema ležiščema, 300 metrov od plaže. Apartma (25,74 m2) ima dnevnobivalni prostor s kuhinjo, WC s kopalnico in balkon. Cena dnevnega najema: 40 evrov.

Novalja2
Google Maps
Novalja

Novalja na Pagu

Ena počitniška enota s šestimi ležišči. Apartma meri 86,68 kvadratna metra in je obnovljen, zamenjana sta bila oprema in drobni inventar. Cena dnevnega najema: 60 evrov.

Pelegrin1
MJU
Pelegrin

Pelegrin pri Umagu

Štiri počitniške enote s kuhinjo, dnevnim prostorom, spalnico z dvema ležiščema, WC in kopalnico. Vsaka hišica meri 42 kvadratnih metrov, ima teraso in je bila obnovljena leta 2004. Cena dnevnega najema: 55 evrov.