Ugodno

Državne počitniške kapacitete na voljo delavcem v javni upravi

A. K.
6. 8. 2020, 06.51
Deli članek:

Tokratno poletje je drugačno od vseh preteklih v tem, da slovenski delavci najbolj vroče mesece preživljajo večinoma znotraj meja Slovenije. Razlog za to so seveda turistični boni, a zaposleni v javni upravi, ki koristijo počitniške kapacitete, ki jim jih nudi zaposlovalec, torej država, do dodatnega popusta ne bodo upravičeni.

Google Maps
Novigrad

Kot pojasnjujejo na Ministrstvu za javno upravo (MJU) v Ljubljani, ki upravlja večino počitniških nastanitev, ki so na voljo javnemu sektorju, »ministrstvo izvaja počitniško dejavnost kot lastno, neprofitno dejavnost, v okviru delovnih nalog proračunskega porabnika, za katero zakon možnosti unovčevanja turističnih bonov ni predvidel«. Od skupno 82 počitniških enot, kolikor jih je po nekaj prodajah ostalo pod okriljem MJU, jih je sicer tako ali tako zgolj 31 v Sloveniji, preostalih 51 pa na Hrvaškem. Izpostavljamo nekaj letovišč turistične agencije MJU pri južnih sosedih.

MJU
Červar-Porat

Google Maps
Červar-Porat

Červar-Porat nedaleč od Poreča

Vrstni hiši s šestimi ležišči v apartmajskem naselju. Oddaljenost od prodnate in skalnate plaže je 300 metrov. V 70 kvadratnih metrov veliki hišici so kuhinja, dnevni prostor, otroška soba, spalnica z zakonsko posteljo, WC s kopalnico in terasa. Hišici sta bili nazadnje obnovljeni pred poletno sezono 2008. Cena dnevnega najema: 60 evrov.

MJU
Dajla

Dajla v bližini Umaga

Štiri stanovanja v dveh vrstnih hišah s teraso ali balkonom. Vsa stanovanja merijo 48 kvadratnih metrov in so bila v letu 2019 v celoti obnovljena. Cena dnevnega najema: 50 evrov.

MJU
Mareda

Mareda pri Novigradu

Šest počitniških enot, ki merijo med 29 in 37 kvadratnimi metri. Apartma ima teraso ali balkon, kuhinjo z dnevnim prostorom in sobo z dvema ležiščema. Apartmaji se nahajajo sedem minut peš od obale in so bili obnovljeni pred poletno sezono 2018. Cena dnevnega najema: 50 evrov.

Wikimedia
Novigrad

Novigrad

Sedem počitniških enot s štirimi ležišči. Približno 300 metrov so oddaljene od plaže. Dve enoti sta bili obnovljeni leta 2017, preostale leta 2004, vse pa merijo 37 kvadratnih metrov. Cena dnevnega najema: 50 evrov.

Google Maps
Gajac

Naselje Gajac, tri kilometre od Novalje na Pagu

Ena počitniška enota z dvema ležiščema, 300 metrov od plaže. Apartma (25,74 m2) ima dnevnobivalni prostor s kuhinjo, WC s kopalnico in balkon. Cena dnevnega najema: 40 evrov.

Google Maps
Novalja

Novalja na Pagu

Ena počitniška enota s šestimi ležišči. Apartma meri 86,68 kvadratna metra in je obnovljen, zamenjana sta bila oprema in drobni inventar. Cena dnevnega najema: 60 evrov.

MJU
Pelegrin

Pelegrin pri Umagu

Štiri počitniške enote s kuhinjo, dnevnim prostorom, spalnico z dvema ležiščema, WC in kopalnico. Vsaka hišica meri 42 kvadratnih metrov, ima teraso in je bila obnovljena leta 2004. Cena dnevnega najema: 55 evrov.

Google Maps
Novalja