Aktualno

Nepričakovano? V nedeljo potrdili le ...

A.S.
3. 8. 2020, 10.43
Posodobljeno: 3. 8. 2020, 11.14
Deli članek:

... eno okužbo. Na žalost, sta dva bolnika s koronavirusom preminila.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

 Občina z največ potrjenimi okužbami ostaja Ljubljana, ki ima med občinami tudi največ prebivalcev. Na drugem in tretjem mestu sta Šmarje pri Jelšah in Ljutomer, kjer so imeli v prvem valu epidemije izbruh zlasti v domovih za starejše.

V Sloveniji so v nedeljo ob 272 testiranjih po podatkih Sledilnika Covid-19 potrdili le eno okužbo z novim koronavirusom in sicer v Slovenj Gradcu. Hospitaliziranih je 20 oseb, dve osebi s covidom-19 potrebujeta intenzivno zdravljenje. Iz bolnišnice v domačo oskrbo niso odpustili nikogar. 

Na žalost, sta preminila dva bolnika s koronavirusom. Doslej so v Sloveniji potrdili 2181 okužb s koronavirusom, skupaj je umrlo 122 bolnikov s covidom-19.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno aktivnih 228 okužb.

Dobre vesti iz Hrastnika

Stanje se, kot kaže, umirja v hrastniški občini, kjer četrti dan zapored niso potrdili nobene nove okužbe. V Hrastniku je bilo sicer v tamkajšnjem domu in zunaj njega od petka do nedelje zaradi morebitne okužbe z novim koronavirusom odvzetih osem brisov, ki pa so vsi bili negativni. V domu bodo danes odvzeli približno 100 brisov vsem stanovalcem v sivi coni in zaposlenim, rezultati testiranja bodo znani v torek, so danes za STA sporočili s hrastniške občine. Zdravstveno stanje obolelih oskrbovancev je po zadnjih podatkih stabilno. Vsi oboleli so nastanjeni v rdeči coni doma.