Ujeti v objektiv nadzornih kamer

FOTO in VIDEO: Ena od najlepših ulic v prestolnici spet tarča vandalov

A.S.
3. 8. 2020, 09.03
Posodobljeno: 3. 8. 2020, 09.16
Deli članek:

Prevračali so lonce in ruvali okrasno drevje.

Zajem zaslonske slike
V objektiv so ju ujele nadzorne kamere.

Nekoč temačna ulica v starem delu prestolnice se je po zaslugi direktorja Mini teatra Roberta Waltla v desetih letih spremenila v najbolj fotografirano. Na tej ulici  so v preteklosti živeli številni umetniki, med drugimi pesnik Srečko Kosovel, pesnik in pisatelj Matej Bor, dramatika Ivan Mrak in Anton Tomaž Linhart, akademska slikarka Anica Zupanec Sodnik, igralka Majda Potokar, igralec Radko Polič - Rac in režiser Vinko Möderndorfer.

V noči iz sobote na nedeljo je bila ena od najlepših ulic v prestolnici - Križevniška ulica - spet tarča vandalov. Zjutraj so tamkajšnje prebivalce pričakali neprijetni prizori: podrti lonci in izruvano okrasno rastlinje.

Križevniška ulica ima tudi svoj facebook profil, kjer so včeraj objavili fotografije posledic vandalskega pohoda in zapisali: "Rezultati nocojšnje noči na Križevniški ulici - ko smo na milost in nemilost že leta prepuščeni vandalizmu v srcu Ljubljane. Brez besed". Prav tako so objavili tudi dva posnetka nadzornih kamer. Z enega je jasno razvidno, da se je tisto noč na ulici zadrževala skupina mlajših oseb, z drugega pa, da sta se neznana mladeniča neusmiljeno spravila nad okrasno drevje. 

Križevniška ulica je bila tarča vandalov tudi v preteklih letih.

V komentarjih je ena od uporabnic omenjenega družbenega omrežja zapisala: "Trajalo je do šeste ure zjutraj, poleg teh rož so padala tudi drevesa na spodnjem delu ulice. Pa so jih fantje iz Skalce prišli nazaj postavit, kot vsako jutro, ko skušajo prikriti sledi vandalizma". Skalca je sicer bližnji lokal, kjer se zabavajo in ponočujejo predvsem mlajši.