Zdravstveno osebje opozarja, da jim ni bila zagotovljena ustrezna zaščitna oprema, obenem ni bilo dogovora o pregledovanju bolnikov s covidom-19. Silvan Saksida iz bolnišničnega sindikata Fides je za Radio Slovenija dejal, da je pri prehodu osebja, ki dela na negovalnem oddelku, nazaj v redno delo možnost prenosa okužbe zelo velika. Na to so opozorili tudi vodstvo. Helena Fabjan iz sindikata medicinskih sester je dodala, da poleg pomanjkanja kadra pogrešajo tudi vnaprej oblikovane ekipe za delo z bolniki, okuženimi z novim koronavirusom.

Po poročanju radia se opozorilom osebja pridružujejo tudi bolniki rizičnih skupin, vodstvo bolnišnice pa tovrstne navedbe zanika. Kot je dejal eden izmen dializnih bolnikov, te skrbi, da so v isti stavbi z negovalnim oddelkom za covid-19. Dodal je, da niso prejeli nikakršnih navodil.

Odgovorna za strokovno-medicinske zadeve v šempetrski bolnišnici Dunja Savnik Winkler pa je za Radio Slovenija navedbe zdravstvenega osebja zanikala. "Zagotavljam, da ne prihaja do križanja čistih in nečistih poti, da je delo pravilno strokovno organizirano, da o uporabi osebne varovalne opreme niti ne komentiram," je dejala.

Iz novomeške bolnišnice pa so za radio sporočili, da bodo kader za negovalni oddelek za covid-19 zagotovili s prerazporeditvijo z drugih delovišč in da je pri njih vse strogo ločeno v stari interni bolnišnici.

Negovalne oddelke za začasno nameščanje okuženih oskrbovancev domov za starejše so sicer vzpostavili v štirih bolnišnicah. Poleg šempetrske in novomeške bolnišnice tudi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana in UKC Maribor.