Aktualno

V četrtek manj okužb kot v sredo, umrla je ena oseba

A.S.
31. 7. 2020, 10.21
Posodobljeno: 31. 7. 2020, 11.25
Deli članek:

To so zadnje infromacije glede koronavirusa v Sloveniji.

Profimedia
V Sloveniji so v četrtek ob 917 testiranjih potrdili 17 primerov okužb z novim koronavirusom.

Okužbo z novim koronavirusom so v četrtek potrdili v desetih občinah. V Rogaški Slatini, Ribnici in Ilirski Bistrici so potrdili po tri primere. V Ljubljani sta bila potrjena dva primera okužb, v ostalih občinah po en.

V Sloveniji so v četrtek ob 917 testiranjih potrdili 17 primerov okužb z novim koronavirusom, je objavljeno na Sledilniku covid-19, umrl je en bolnik s covidom-19. V bolnišnicah je 24 oseb, pet od njih potrebuje intenzivno zdravljenje. V domačo oskrbo niso odpustili nikogar.

Doslej so sicer v Sloveniji odkrili 2156 okužb z novim koronavirusom, skupaj pa je umrlo 119 bolnikov s covidom-19.

Nove okužbe v Rogaški Slatini, v Hrastniku nobene

V enoti Izvir Vrtca Rogaška Slatina so v sredo zabeležili prvo okužbo z novim koronavirosum pri otroku, v četrtek pa še dve okužbi pri strokovnih delavkah.

V Domu starejših Hrastnik so v četrtek odvzeli pet brisov zaradi morebitnih okužb z novim koronavirusom, in šest brisov pri občanih. Vsi brisi so bili negativni, so danes sporočili s hrastniške občine.

Polovica vseh okužb v delovnih organizacijah

"Covid-19 kroži v Sloveniji in nikakor ne moremo trditi, da so visoke številke povezane z vnosom virusa iz tujine," je na včerajšnji novinarski konferenci dejala namestnica vladnega govorca za covid-19 Špela Horjak. Po zadnjih podatkih je 50 odstotkov vseh okužb v delovnih organizacijah, je dejala in pozvala k spoštovanju samozaščitnih ukrepov za preprečevanje nadaljnjega širjenja virusa tako v zasebnem življenju kot tudi v službi.