Nova afera

Za Pivčevo ponarejali račune?

R.T.
30. 7. 2020, 20.08
Posodobljeno: 30. 7. 2020, 20.11
Deli članek:

Po nesrečnem obisku Krasa je prva žena vladne stranke Desus na račun občine Izola tam preživela podaljšan vikend, poroča Televizija Slovenija.

Bobo
Aleksandra Pivec

Aleksandra Pivec je v začetku junija v Izoli, skupaj s tamkajšnjim županom in njenim strankarskim kolegom Danilom Markočičem urejala projekt ribiškega muzeja. Po poročanju Televizije Slovenija pa naj bi obisk podaljšala čez vikend. Prenočitev zanjo in za njena sinova, ki ju je vzela s sabo, je krila občina.

Izolska občina naj vi v hotel Marina predhodno poslala naročilo za dve sobi s pogledom na morje od 12. do 14. junija. Štiri dni za tem je hotel občini izdal račun za plačilo 454 evrov, ki ga je pridobila RTV Slovenija. Iz njega naj bi bilo razvidno, da gre za hotelske storitve za Pivčevo in njena dva sinova.

Pivčeva je dejala, da se sicer v Izoli ni nameravala zadržati, a da jo je župan prosil, naj ostane zaradi ribiške problematike. Po njenih besedah so v soboto ves dan pluli z ribiško barko in se z ribiči pogovarjali o koncesijah. A takrat je na družbenem omrežju instagram objavila fotografijo, ob katero je zapisala "Čas za najdražje, čas za družino". Pojasnila je še, da je bilo sprva res mišljeno, da bosta sinova prenočila v hotelu, a sta v resnici spala pri prijateljih, v njuno sobo pa naj bi se nastanila varnostnika.

A po infromacijah RTV Slovenija se je po izbruhu afere Vinakras v Izoli dogajala prava drama z računi. Prvotni hotelski račun naj bi tako včeraj dobil novo podobo. Iz popravljenega sta izginili imen sinov, na njem pa tudi ni imen varnostnikov. Na računu sploh ni več nobenega imena. Iz računa je izginila tudi ena soba, ostala je samo tista za Pivčevo, ki pa ima zdaj podvojeno ceno.

Z občine so medtem sporočili, da je logično, da so ministrici plačali njeno bivanje, saj da je prišla na občinsko povabilo.