Oba zdravnika sta se torej okužila na delovnem mestu. V urgentnem centru so namreč obravnavali bolnico, pri kateri so sumili okužbo z novim koronavirusom, do potrditve testa pa so jo imeli v izolaciji. Nato so jo zaradi zdravstvenih težav hospitalizirali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor.

Zdravnik, ki se je okužil, je bil zadnjič na delovnem mestu 17. julija. Pozneje naj bi tega zdravnika obravnavali v novomeški bolnišnici, kjer so ga sprejeli s tremi negativnimi izvidi, naknadno pa so potrdili okužbo z novim koronavirusom. Trenutno se zdravi na infekcijski kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.

Prav tako so potrdili okužbo pri zdravnici, ki je prav tako 15. in 16. julija delala na urgenci in je bila v stiku z bolnico. Zdravnica je v izolaciji od prejšnjega tedna, ko je začela dobivati simptome, je pojasnila Hribarjeva.

Po njenih navedbah ni v karanteni noben od zaposlenih. Pri sedmih zaposlenih, ki so bili v stiku z bolnico, spremljajo zdravstveno stanje in jih enkrat na teden testirajo. Poudarila je, da vsi redno uporabljajo zaščitno varovalno opremo, tudi pri obravnavi omenjene bolnice s covidom-19.