Dečka so včeraj po nezgodi najprej odpeljali v zdravstveni dom v Črnomlju, kjer so posumili na odprt zlom kosti v podplatu. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali na urgentni oddelek novomeške bolnišnice, kjer ni bilo gneče, kot je povedal njegov oče. Tja je prispel, tako njegov oče, približno ob 13.30. Ker je malenkost kašljal, so ga nemudoma dali med potencialno okužene s koronavirusom in ga testirali.

poškodovano stopalo
Bralec Jože
Okrvavljeno stopalo petletnega fanta.

Očeta poškodovanega otroka je razjezilo, ker je njegov sin tako dolgo čakal na pregled in na rentgensko slikanje. Še ob 19.30 je 5-letnik ležal na bolniški postelji kar na hodniku, kjer je bilo popoldne približno 35 stopinj Celzija. Bil je »moker kot miš«, je sporočil njegov oče, ki je bil jezen kot ris.

Izvid ni potrdil zloma

Včeraj ob 19.30 je tako fant še vedno čakal na rezultate testa, ki so prišli nekaj minut kasneje. Negativni. Sledilo je rentgensko slikanje, nam je sporočil oče, nato pa je njegov sin odšel h kirurgu. Ta je na podlagi izvidov ocenil, da ni šlo za zlom stopala. Dobra novica za fanta, oče pa pravi, da bo o nedopustno dolgem čakanju obvestil pristojne.

Obstajal je sum na okužbo

Kot so nam povedali v novomeški bolnišnici, je pacient k njim prišel z reševalno ekipo iz Črnomlja. »Že pri sami triaži na vhodu v Urgentni center smo na podlagi vprašalnika MZ ugotovili, da v Črnomlju otroku niso odvzeli brisa in da vsekakor obstaja sum na okužbo z virusom SARS Cov-2. Tako smo, ob prihodu k nam, po predvidenem protokolu, otroka v spremstvu njegove mame takoj napotili na odvzem brisa oz. na pregled v prostore pediatrične čakalnice (t.i. sivo cono-izolacijo, ki je namenjena tistim otrokom, ki so suspektni),« so nam povedali in dodali, da je fanta v 15 minutah po prihodu pregledal dežurni kirurg, »ki pa ob pregledu ni ugotovil življenjsko ogrožajočega stanja, ki bi zahtevalo takojšnje diagnostične in terapevtske postopke, oz. posege, ki bi morali biti urgentno opravljeni pred izvidom brisa«. »Poudariti moramo, da otrok nikakor ni bil življenjsko ogrožen, stanje oz. poškodba pa tudi ni bila takšna, da bi se lahko v času čakanja rezultata na bris poslabševalo. Obravnava otroka je potekala skladno s predpisi in navodili.«