Slovenija

"Gorelo" je rdeče opozorilo, na srečo ni bilo tako hudo

C.E./STA
25. 7. 2020, 10.35
Deli članek:

Neurje z močnim dežjem in vetrom je v petek nekaj po 18. uri zajelo predvsem osrednji, vzhodni in severovzhodni del Slovenije.

Bobo
Fotografija je simbolična

Gasilci so posredovali v 40 intervencijah. Predvsem so iz stanovanjskih in drugih objektov črpali meteorno vodo, pokrili nekaj streh in odstranili več podrtih dreves, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Prizadete so bile občine Duplek, Markovci, Mozirje, Podvelka, Slovenj Gradec, Ivančna Gorica, Ljutomer, Središče ob Dravi, Šmartno ob Paki, Velenje, Polzela, Prevalje, Selnica ob Dravi, Šoštanj, Žalec, Braslovče, Majšperk, Maribor, Muta in Postojna.

Danes se bo oz zahoda zjasnilo. Popoldne bodo padavine ponehale tudi na vzhodu. Ponekod bo pihal veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26, na Primorskem do 28 stopinj Celzija, navaja Agencija RS za okolje.

V nedeljo bo povečini sončno, predvsem v gorskem svetu lahko popoldne ali zvečer nastane kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 26 do 30 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo sončno, popoldne ali zvečer lahko v gorah nastane kakšna vročinska nevihta. V torek bo pretežno jasno.