na neprehodnem terenu

FOTO: V opremi za Tivoli na Vogel: "Človek, če ni oznak, ni poti. To pa ja vidiš?!"

A.S.
13. 7. 2020, 10.00
Posodobljeno: 13. 7. 2020, 13.13
Deli članek:

Našli so ga na neprehodnem terenu.

Facebook PU Kranj
Kranjski policisti so sporočili, da se je včeraj pri sestopu z Vogla izgubil obnemogli planinec.

Kranjski policisti so planince pozvali k previdnosti. V sporočilu so zapisali: "Opozarjamo na večjo previdnost, pravilno izbiro ture glede na zmožnosti in opremo ter ustrezno pripravo na pot. Hoje v gore naj se nihče ne loteva na pamet!"

Kranjski policisti so sporočili, da se je včeraj pri sestopu z Vogla izgubil obnemogli planinec. Našli so ga na neprehodnem terenu, na pomoč pa je priletel helikopter Letalske policijske enote. S pomočjo vitla ga je dvignil reševalec, reševanje pa ima srečen konec. 

Na uradnem facebook profilu Policijske uprave Kranj so početje moškega obsodili. Delili so fotografije reševanja in zapisali: "To pa je samozavest, da greš v opremi za Tivoli na Vogel iskat "prvenstven sestop" po nekih hudih grabnih. Rezultat: izgubljen, itak. Ne no tega. Človek, če ni oznak, ni poti. To pa ja vidiš?!"

Posadka policijskega helikopterja z ekipo za reševanje je sicer včeraj poletela trikrat. Dopoldan je ekipa reševala poškodovanega planinca na območju Prisojnika, sredi popoldneva na Konjskem prevalu, zvečer pa še na Voglu.