Po 34 potrjenih primerih okužbe z novim koronavirusom v petek, je Vlada RS danes objavila, da je bilo takšnih v soboto »le« 14. A z eno pomembno razliko: medtem ko je bilo v petek opravljenih 1159 testiranj na okužbo z novim koronavirusom, so jih v soboto opravili precej manj: 560.

Tudi včeraj smrtnih žrtev zaradi covida-19 niso zabeležili, prav tako nihče od 16 hospitaliziranih ne potrebuje intenzivne nege.

Doslej so v Sloveniji sicer skupno potrdili 1841 okužb, število smrtnih žrtev ostaja pri 111.

Po podatkih Sledilnika covid-19 je trenutno v Sloveniji 261 aktivnih primerov okužbe. V soboto so po en nov primer zabeležili pri zaposlenem v domu za starejše občane in en pri oskrbovancu doma. Tri nove primere so v soboto odkrili pri otrocih, starih do štirih let.

Okužbo z novim koronavirusom so v soboto dokazali v desetih slovenskih občinah. V Murski Soboti in Kranju so potrdili po tri okužbe, medtem ko so po en primer na novo potrdili v občinah Ljubljana, Vipava, Ajdovščina, Puconci, Cerklje na Gorenjskem, Šentjernej, Radenci in Velika Polana. V slednjih dveh občinah so okužbo zabeležili prvič. Po najmanj eno okužbo so tako doslej potrdili že v 164 slovenskih občinah.