Meje je Italija zaprla za Armenijo, Bahrajn, Bangladeš, Brazilijo, BiH, Čile, Kuvajt, Severno Makedonijo, Moldavijo, Oman, Panamo, Peru in Dominikansko republiko. Na meji bodo ustavili ljudi, ki so bili v zadnjih dveh tednih v teh državah ali pa so jih prečkali, je sporočilo italijansko ministrstvo za zdravje. Ukinili so tudi neposredne in posredne letalske povezave s temi državami.

"Globalno je pandemija v najbolj akutni fazi. Ne moremo ogroziti žrtvovanja Italijanov v zadnjih mesecih," je  povedal zdravstveni minister Roberto Speranza.

V Italiji se ta teden soočajo s porastom okužb z novim koronavirusom, povezanih s prihodi iz Bangladeša. Speranza je že v torek prepovedal lete iz te države v Italijo.

Epidemija covida-19 je v Italiji že prešla kritično fazo, a se bojijo, da bi nova žarišča sprožila drugi val. V zadnjih 24 urah so po podatkih zdravstvenega ministrstva v Italiji potrdili 229 novih okužb s koronavirusom, vse skupaj pa 193.978. V zadnjem dnevu je umrlo še 12 ljudi s covidom-19, potem ko jih je na vrhuncu epidemije tudi po več kot 900 na dan. Vse skupaj je covid-19 zahteval 34.926 življenj. Aktivno okuženih je 13.459 ljudi, od tega jih je 871 v bolnišnicah. Na intenzivni negi je 69 bolnikov s koronavirusno boleznijo 19.