Sestanek vodstva stranke Desus

Aleksandra Pivec: Nemiri se pojavljajo zaradi »ideoloških« tem, ne pa zaradi vsebinske naravnanosti stranke

C.E.
9. 7. 2020, 15.35
Posodobljeno: 9. 7. 2020, 18.42
Deli članek:

Vodstvo stranke Desus je razpravljalo, kako in po kateri poti naprej. Podpora predsednici Aleksandri Pivec in nadaljevanju dela v koaliciji.

STA
Aleksadra Pivec in Tomaž Gantar pravita, da sta v dobrih odnosih, predsednica pa si želi, da bi še več komunicirala.

Po turbolentnem dogajanju na ponedeljkovi seji ljubljanske pokrajinske organizacije Desus se je sestalo vodstvo stranke Desus. Sklenili so, da podprejo predsednico Aleksandro Pivec in da nadaljujejo začrtano delo v koaliciji. Njihove ključne vsebinske zahteve so oblikovanje demografskega sklada in demografskega urada ter usklajevanja glede pokojnin.

Pivčeva, ki je že v prvem odzivu na sklepe pokrajinske organizacije Ljubljana zapisala, da je bila zadeva skrbno zrežirana in vnaprej načrtovana, je po današnjem srečanju vodstva stranke izpostavila, da še čakajo na zapisnik s seje pokrajinskega odbora. Pregledala ga bo pravno statutarna komisija in presojala o pravno formalni legitimnosti sklepov. Poudarila je še, da sklepi pokrajinske organizacije niso zavezujoči.

Pivčeva pravi, da ni nikoli zanikala, da so se znotraj stranke pojavili pomisleki zaradi sodelovanja v desnosredinski koaliciji, saj so člani različnih ideoloških prepričanj. Na odborih pa, tako Pivčeva, nikoli ni bilo govora o nezaupnici njej ali o izstopu iz koalicije.

Tudi minister za zdravje Tomaž Gantar, ki je Pivčevi pomagal v boju proti Karlu Erjavcu, vztraja, da se v stranki ne dogaja ničesar alarmantnega. Izpostavil pa je, da v "koronačasu" niso imeli toliko stika s člani oziroma odbori po Slovenijo in da niso komunicirali na najbolj primeren način. Ta dialog pa so in bodo zdaj intenzivirali, saj je, kot je rekel, "vzdušje v stranki vedno bilo odvisno od dela na terenu".