Prehod hladne fronte

V petek se bo živo srebro povzpelo do 34 stopinj Celzija, v soboto pa ... Svarijo pred močnejšimi nevihtami

L.K.
8. 7. 2020, 13.27
Posodobljeno: 8. 7. 2020, 13.37
Deli članek:

Se bo ponovil scenarij z začetka tedna?

Profimedia
V soboto bodo plohe in nevihte predvidoma zajele vso Slovenijo.

V začetku tedna nas je pričakala ohladitev, prehod izrazite hladne fronte pa gre spet pričakovati v soboto. Nato se bo nad naše kraje razširil azorski anticiklon. Postopno se bo segrelo tudi morje, ki ima te dni okoli 20 stopinj Celzija.

Meteo
Napoved

Vremenoslovci Agencije RS za okolje so o neurjih v začetku tedna dejali, da je bilo dogajanje najbolj intenzivno zvečer, tik ob prehodu izrazite hladne fronte. »Na merilnem mestu Ljubljana Bežigrad smo izmerili rekorden sunek vetra 90 kilometrov na uro, v bližnjih Hrastjah pa je v pol ure padlo 47 milimetrov dežja. Zmeren dež pa se je nadaljeval tudi ponoči. Na Primorskem je pihala za ta čas neobičajno močna burja,« so sporočili.

Danes bo bolj jasno in topleje kot včeraj. Tudi jutri in v petek bo pretežno jasno in vroče. V petek bo najvišja temperatura od 29 do 34 stopinj Celzija – najbolj vroče bo v Beli krajini, na Goriškem in v Vipavski dolini.

Tudi močnejše nevihte

Kot že rečeno, nas bo v soboto od severa dosegla izrazita hladna fronta, čeprav bo sprva še sončno. Plohe in nevihte bodo predvidoma zajele vso Slovenijo, zapihal bo severni veter, na Primorskem burja. Ob sobotnem prehodu hladne fronte lahko nastanejo močnejše nevihte.

»V nedeljo in v začetku prihodnjega tedna bo vreme lepo, a brez vročine. Po nižinah v notranjosti bo najvišja temperatura okoli 25 stopinj Celzija, na Primorskem pa bo ob šibki burji malo topleje. Od srede naprej bo predvidoma topleje in večinoma sončno,« še napovedujejo vremenoslovci.