Najbolj zmrzljive kopalce bo zmrazilo

Vrhove Kamniško Savinjskih Alp pobelilo, to pa se je zgodilo s temperaturo morja!

S.R.
7. 7. 2020, 17.14
Posodobljeno: 7. 7. 2020, 17.24
Deli članek:

Posledice včerajšnjega nočnega neurja so bile vidne na cestah in tudi nekaterih gologlavih hišah, a je imela ujma še druge stranske učinke.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Hladna fronta, ki nas je dosegla včeraj ponoči in zlasti v vzhodnem in osrednjem delu Slovenije povzročila nezanemarljivo škodo, se je danes premaknila južneje po Balkanu. Z odstranjevanjem podrtih dreves in črpanjem meteorne vode so imeli veliko dela slovenski gasilci, a huda ura posledic ni pustila samo na najbolj vidnih mestih. 

Kot poroča Agencija RS za okolje (Arso), je bil en stranski učinek včerajšnje vihrave noči tudi ta, da je sneg zopet pobelil najvišje vrhove Kamniško Savinjskih Alp. Drugega, ob katerem bo zmrazilo zlasti zmrzljive kopalce, je mogoče opaziti na skrajnem jugozahodu države. Zaradi burje, ki odriva toplo površinsko vodo stran od naše obale, se je namreč morje v nekaj urah ohladilo za kar 5 stopinj Celzija, so na twitterju sporočili pri agenciji Arso. Dodajajo, da morje v Kopru trenutno ne dosega niti 20 stopinj Celzija.

Sicer pa se nad naše kraje od zahoda širi območje visokega zračnega tlaka, ob tem pa v višinah z vetrovi severnih smeri priteka bolj suh in nekoliko hladnejši zrak. Veter bo danes oslabel, postopoma bo topleje, ponoči pa se bo povsod zjasnilo, napovedujejo meteorologi. Čaka nas jasno in sveže jutro, pri čemer bodo najnižje jutranje temperature od 7 do 12, na Primorskem približno 14 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29 stopinj Cezija, še dodajajo. V četrtek in petek naj bi bilo zopet »bolj vroče.«