Omejeno število

Pred obiskom plaž opozarjajo, kaj bodo storili v primeru gneče

G.G./STA
3. 7. 2020, 19.28
Posodobljeno: 3. 7. 2020, 19.56
Deli članek:

Prejšnji konec tedna je bila na slovenskih plažah veliko število ljudi. Na Mestni občini Koper zato sporočajo, kaj bodo storili, če bo število obiskovalcev preseglo dovoljeno kapaciteto.

Bralec Ramo
Minulo soboto v Izoli.

"Občanke in občane prosimo, naj bodo odgovorni in skrb za varnost postavijo pred druge interese. Ob obisku kopališč poskrbite za ustrezno varnostno razdaljo, v primeru polne zasedenosti pa obisk kopališča preložite na kasnejši čas," so pozvali na občini.

Minuli konec tedna je navedbah občine slovenska Istra pokala po šivih, ta konec tedna pa ne bo prav nič drugačen. Ker smo še vedno v času posebnih razmer zaradi novega koronavirusa, ki od nas zahtevajo spoštovanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede druženja, higiene in ohranjanja medsebojne razdalje, na občini svetujejo, da pred obiskom kopališč preverite režim obratovanja. Na obeh mestnih kopališčih v koprski občini je namreč vse od odprtja v veljavi posebni varnostni režim, ki določa, da je lahko naenkrat na kopališču omejeno število ljudi.

V Žusterni, ki jo upravlja Javni zavod za šport Mestne občine Koper, je največje dovoljeno število obiskovalcev 700, na koprski Mokri mački, za katero skrbi Marjetica Koper, pa 500. V primeru polne zasedenosti površin bodo na obeh kopališčih prisiljeni vstop začasno prepovedati.