Po dostopu Travnerja

Prvi mož policije ocenjuje, da vodenje prevzema v kritičnem času. Meni, da policija ne deluje politično motivirano

A.S./STA
2. 7. 2020, 18.21
Posodobljeno: 2. 7. 2020, 18.25
Deli članek:

V. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič je v izjavi po delovnem sestanku na vladi dejal, da namerava vse svoje izkušnje usmeriti v učinkovito vodenje policije. Policiste namerava usmerjati k delovanju po načelih pravne države, "to pomeni zakonito, operativno in strokovno". Velik poudarek bo tudi na varovanju človekovih pravic, je dejal.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Jurič je v eni svojih prvih izjav po imenovanju za v. d. generalnega direktorja policije ocenil, da vodenje policije prevzema v "času, ki je kritičen", med drugim tudi zaradi naraščanja okužb z novim koronavirusom. Zato namerava v učinkovito vodenje policije usmeriti vse svoje izkušnje. Ravno v sredo je namreč minilo 34 let, ko je nastopil službo v policiji, je dejal po delovnem sestanku na vladi, namenjenem pripravi ukrepov za zajezitev uvoza in širjenja okužb koronavirusa.

Do izjav notranjega ministra v odhodu Aleša Hojsa o obstoju udbovsko-partijske strukture znotraj policije se ni želel opredeljevati, saj je, kot je dejal, na čelu policije šele slaba dva dni. Meni pa, da policija ne deluje politično motivirano.

Vlada je Juriča za v. d. generalnega direktorja policije imenovala v torek, potem ko je z mesta generalnega direktorja policije odstopil Anton Travner. Kot razlog za odstop, ki je sicer sovpadal z izvajanjem hišnih preiskav, povezanih z nakupi medicinske opreme v času epidemije, je navedel osebne razloge.