Nenaden porast števila okužb

Na Koroškem toliko okužb v enem dnevu še niso zabeležili, v karanteni 24 ljudi

S.R./STA
2. 7. 2020, 14.17
Posodobljeno: 2. 7. 2020, 14.26
Deli članek:

Korošci so se od 8. maja uspešno skrivali pred koronavirusno nadlogo, v zadnjih dnevih pa je udarilo tudi tam. Včeraj so namreč potrdili največ okužb v enem dnevu doslej, vsi pa so povezani.

Facebook/Občina Ravne Na Koroškem
Na Ravnah na Koroškem je deset aktivnih primerov okužbe.

Na Koroškem so v sredo potrdili devet primerov okužb z novim koronavirusom, kar je največ v enem dnevu doslej. Od tega so potrdili pet primerov na območju Raven na Koroškem in štiri v Dravogradu. Vsi primeri so povezani, so pojasnili na ravenski območni enoti Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). 

Potem ko na Koroškem od 8. maja sedem tednov niso potrdili nobene okužbe z novim koronavirusom, so najprej minulo soboto en primer in nato še tri v nedeljo potrdili pri občanih Raven na Koroškem. Tam so nato še en primer potrdili v torek in še pet v sredo. Skupno je tako po podatki spletne strani covid-19 sledilnik na Ravnah deset aktivnih primerov. 

Vsi primeri na območju Raven so povezani, okužba pa izvira iz tujine, je povedal župan Občine Ravne na Koroškem Tomaž Rožen. Okuženi so v karanteni, posebnih ukrepov v ustanovah ali podjetjih na območju te občine pa zaradi tega doslej niso uvajali. Pomoč okuženim na območju Raven že nudi občinska civilna zaščita, je še povedal Rožen. 

V zvezi s potrjenimi primeri na Koroškem v teh dneh so na ravenski enoti NIJZ predlagali 24 karanten, sicer pa epidemiološko poizvedovanje poteka. "Glede na opredelitev tesno rizičnih kontaktov predlagamo karantene, pri ostalih svetujemo samoopazovanje in samoizolacijo ter odgovorno ravnanje glede preprečevanja prenosa," so še navedli na enoti NIJZ.