Slovenija

Ta letalski prevoznik bo Slovencem znova odprl okno v svet

Oglasno sporočilo
1. 7. 2020, 10.26
Posodobljeno: 1. 7. 2020, 11.04
Deli članek:

Turkish Airlines je še eden v vrsti najpomembnejših prevoznikov, ki bodo v teh »corona« časih ponovno leteli.

P.R.
Družba Turkish Airlines je na slovenskem trgu prisotna že 14 let.

Turkish Airlines je z začetkom julija na globalni ravni zagnal velik del letov v svoji mreži, ki sicer obsega več kot 300 turških in mednarodnih destinacij. Z eno največjih in najnovejših flot v Evropi je še eden v vrsti najpomembnejših prevoznikov, ki začenja ponovno letenje v teh »corona« časih.

Iz letalske družbe z veseljem obveščajo, da so danes 1. julija po več kot treh mesecih ponovno prileteli tudi na letališče Jožeta Pučnika. Turkish Airlines bo na začetku, predvidoma v juliju in avgustu, Ljubljano in Slovenijo z Istanbulom povezoval s štirimi leti tedensko. V ponedeljek in petek bosta leta v večernih urah, v sredo in nedeljo pa v jutranjih urah.

P.R.
Podrobnejši urnik.

Prisotni že 14 let

V preteklih letih je Turkish Airlines odigral vidno vlogo za slovenski turizem, saj so v 14 letih, kolikor so prisotni na slovenskem trgu, prepeljali veliko število turistov, predvsem iz Daljnega vzhoda, Srednje Azije, Bližnjega vzhoda, pa tudi ZDA in Južne Amerike. Ob tem slovenskim gostom nudijo udobno in ugodno (tako časovno kot cenovno) potovanje v turistično zelo priljubljeno Turčijo ter v druge dele sveta.

P.R.
Za varnost bo poskrbljeno.

V času zdravstvene krize so poskrbeli za dodatne varnostne ukrepe na letalu. Tako bo med celotnim letom obvezna uporaba obrazne maske, ki jo bodo potnikom tudi zagotovili. Potniki začasno na letalo ne bodo smeli vzeti ročne prtljage, a veljajo nekatere izjeme, kot so ženske torbice, prenosniki ... To bo zagotovilo hitrejše vkrcavanje in izkrcavanje ter zmanjšalo nepotrebne stike. Hkrati so sistemi za prezračevanje na letalih opremljeni s posebnimi HEPA filtri, ki zmanjšujejo možnosti prenosa virusa med letom.

"V času po žalostnem stečaju našega bivšega partnerja v združenju Star Alliance, Adrie Airways, je Turkish Airlines postal letalski prevoznik, ki na Brniku prepelje največ potnikov. Prepričani smo, da nam to lahko ponovno uspe, in odločeni smo stremeti k temu cilju. Tako bomo ponovno nudili okno v svet za vse slovenske potnike, prav tako pa Slovenijo približali vsem tujim turistom, ki bi nas želeli obiskati," so zapisali v izjavi za javnost.