Ljubljana - Moste

Dva obtožena priznala jemanje podkupnin pri tehničnih pregledih, dobila pogojno kazen

B.K./STA
30. 6. 2020, 15.47
Posodobljeno: 30. 6. 2020, 15.54
Deli članek:

Zaposlena na tehničnih pregledih v ljubljanskih Mostah, obdolžena jemanja podkupnin in ponareditve uradnih listih, sta s tožilstvom sklenila dogovor o priznanju krivde. Sodni senat bo sodbo izrekel prihodnji petek, pred tem mora namreč opraviti predobravnavne naroke za še 12 obdolženih, ki naj bi podkupnine plačevali.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Že leta 2017 je bilo zaradi podkupovanja na omenjenih tehničnih pregledih obsojenih več oseb, tako zaposlenih kot posameznikov, ki so plačevali, da so s svojimi sicer tehnično neustreznimi vozili opravili tehnični pregled. V tokratnem primeru pa je dajanja oz. prejemanja podkupnin obdolženih 14 oseb, dva zaposlena na tehničnih pregledih ter 12 oseb, ki so dvojici dajali manjše podkupnine v zameno za to, da so jim pogledali skozi prste glede tehnične ustreznosti njihovih vozil.

Pred sodni senat Okrožnega sodišča v Ljubljani sta danes stopila Stevica Nikolić in Damijan Žontar, ki jima Specializirano državno tožilstvo očita, da sta kot zaposlena na tehničnih pregledih Produkt v Ljubljani v zameno za podkupnino omogočala, da so tehnični pregled opravila tudi vozila, ki niso bila tehnično ustrezna.

Tožilec Boštjan Jeglič jima je v zameno za priznanje krivde ponudil tri leta zapora, izvršljivo kot osem let pogojne zaporne kazni, in plačilo 5300 oz. 4900 evrov stranske denarne kazni ter plačilo v dobrodelne namene. Oba sta s tožilstvom sklenila dogovor o priznanju krivde. Predsednica sodnega senata Jasmina Javornik je danes sprejela priznanji obeh obdolženih. Kazni vsem obdolženim bo sodišče izreklo v petek, 10. julija. Pred tem se bodo pred sodnim senatom zvrstili še ostali obdolženi ter se izrekli o krivdi.