V Sloveniji so v ponedeljek opravili 1085 testiranj za novi koronavirus, pozitivnih je bilo 15 oseb. Umrl ni nihče.

Pet okužb so potrdili v Ljubljani, po dve okužbi v Mariboru, Slovenski Bistrici in med tujimi državljani, eno pa v občinah Brezovica, Kočevje, Miklavž na Dravskem polju in Ptuj. Doslej so skupaj potrdili 1600 okužb.

Hospitaliziranih je osem oseb – toliko kot včeraj –, od tega nobena ne potrebuje intenzivne nege. Kot dan poprej, torej.

V Sloveniji so doslej potrdili skupaj 1600 primerov okužb z novim koronavirusom, med njimi je 729 moških in 871 žensk. Umrlo pa je skupaj 111 ljudi s covidom-19.

Od 64 novih primerov v zadnjem tednu, je 25 primerov uvoženih, 18 je z njimi povezanih, 18 primerov pa je povezanih z lokalnim virom okužbe, je na današnji tiskovni konferenci povedala namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v Nacionalnega inštituta za javno zdravje Nuška Čakš Jager. "Ocenjujemo, da imamo v Sloveniji 101 aktivni primer covida-19. Včeraj smo imeli 15 novih potrjenih primerov. Nihanje še ne nakazuje novega vala, ampak priča o dobrem epidemiološkem delu, s katerim uspešno preprečujemo širjenje okužb," je ob tem dodala.